Gemeente Grave

Ministerie onderzoekt geluidbelasting woningen

Geluidmaatregelen in voorbereiding

Veel woningen in Nederland worden blootgesteld aan geluid afkomstig van wegen. In sommige gevallen zijn de geluidsniveaus zo hoog dat maatregelen nodig zijn. Voor veel woningen moeten nog maatregelen getroffen worden. Om inzicht te krijgen in het totaal aantal woningen en benodigde tijd en geld, is voor het Ministerie van VROM onderzocht welke woningen een te hoge geluidbelasting ontvangen én voldoen aan de voorwaarden uit de wet.

Oproep

We willen graag voorkómen dat we woningen vergeten. Daarom vragen wij u te reageren als u denkt dat uw woning mogelijk teveel geluid ontvangt van het verkeer én aan de onderstaande voorwaarden voldoet.

Voorwaarden

De belangrijkste voorwaarden zijn:


- De woning, het onderwijsgebouw of het gezondheidszorggebouw moet gebouwd zijn vóór 1 maart 1986; Bedrijven zijn uitgesloten.


- Het geluid moet afkomstig zijn van een weg met een geluidzone. Wegen met een geluidzone zijn in principe alle wegen, behalve 30 km/h zones en woonerven.

Wij wijzen u erop dat er naast bovenstaande voorwaarden nog andere voorwaarden gelden waarop de gemeente wettelijk moet toetsen. Alleen als uw woning aan alle voorwaarden voldoet, kan de woning gemeld worden.

Gemeente meldt woningen

De melding van uw woning door de gemeente aan het ministerie van VROM betekent dat er maatregelen voor uw woning getroffen kunnen worden. Om teleurstelling te voorkomen benadrukken wij dat de melding niet vanzelfsprekend betekent dat er maatregelen getroffen worden. Dit zal blijken uit het onderzoek dat in de toekomst wordt uitgevoerd.

Reageren

U kunt uw reactie uiterlijk 14 november 2008 schriftelijk melden aan Regionaal Milieubedrijf (RMB), t.a.v. mw. G. Haverkamp, Postbus 88,
5430 AB Cuijk of per e-mail ghaverkamp@rmb.nl o.v.v. Eindmelding geluidsanering. Voor vragen kunt u contact opnemen met mw. G. Haverkamp (RMB) (0485) 33 83 26.