Persberichten Eemland zuid, 11.45 uur

Utrecht, 28-10-2008

Ongeval bromfiets en auto

AMERSFOORT Op maandag 27 oktober vond op de kruising van de Amsterdamsestraatweg met de Radiumweg een ongeval plaats tussen een bromfiets en een auto.

Omstreeks 13.15 uur reed de 19-jarige Amersfoortse bestuurder van de bromfiets over het voetpad. Hij hoorde het voetgangerslicht tikken, stak over maar zag waarschijnlijk niet dat het tweede deel van de overgang rood licht had. De 40-jarige autobestuurster uit Amersfoort reed in de richting van de Bunschoterstraat. Plotseling raakte de bromfiets haar auto, hierbij kwam de bestuurder van de bromfiets tegen de voorzijde aan en vervolgens op de voorruit. De motorambulance kwam ter plaatse en verleende de 19-jarige Amersfoorter eerste hulp. Vervolgens is hij door een vriend van hem voor nadere controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft nog in onderzoek hoe het ongeval precies heeft plaatsgevonden.

Verkeerscontrole

AMERFOORT De politie heeft op maandag 27 oktober op de Rondweg-Zuid aan het einde van de middag gecontroleerd op diverse verkeersovertredingen. Daarbij werden de volgende bekeuringen uitgeschreven: twee maal overtreden van de maximaal toegestane snelheid, driemaal niet handsfree bellen, eenmaal niet dragen helm, eenmaal meer personen in de auto dan er zitplaatsen zijn, eenmaal rechts inhalen en eenmaal voor het overschrijden van een doorgetrokken streep.

Gestolen fiets

AMERSFOORT Op maandagavond rond 21.00 uur heeft de politie een
16-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Naar aanleiding van een melding van overlast ging de politie naar de Liendertseweg. Daar zag een agent de verdachte wegrijden op een herenfiets. Na controle bleek het slot van de fiets verbroken te zijn. Hierop werd hij aangehouden voor heling. Nadat hij was voorgeleid, is hij door een familielid opgehaald. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsverlichtingscontrole

AMERSFOORT Op maandagavond hebben bikers van de politie op diverse plaatsen gecontroleerd op het voeren van fietsverlichting. In totaal ontvingen 27 fietsers een bekeuring.