Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 28-10-2008

SCHOENEN BUIT BIJ WINKELDIEFSTAL

DORDRECHT De politie heeft maandagmiddag een tweetal winkeldieven aangehouden voor diefstal van een twee paar schoenen. De inbraak had plaats in een winkel aan de Voorstraat. Het tweetal, een 20-jarige en een 21-jarige inwoner van Gouda, zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. Er zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

TWEE AANHOUDINGEN NA WINKELDIEFSTAL

ZWIJNDRECHT Twee winkeldieven gingen maandag aan het einde van de middag door het lint toen zij werden opgepakt. De twee mannen, 22 en
23 jaar uit Schiedam, hadden een flesje parfum gestolen vanuit een winkel aan het Hof van Holland. Beide waren het daar niet mee eens en begonnen te vechten met een winkelbediende en een getuige. Over en weer vielen verschillende klappen. Het tweetal is na tussenkomst van de politie aangehouden en in verzekering gesteld.

DRONKEN MAN VALT KINDEREN LASTIG

ZWIJNDRECHT Een dronken man heeft maandag aan het einde van de middag voorbijgangers en kinderen lastig gevallen op de Karel Doormanlaan. De
41-jarige inwoner van Zwijndrecht had te diep in het glaasje gekeken en wist niet goed meer wat hij deed. Daarop is de man door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. Toen de man weer nuchter was is hij heengezonden met een bekeuring voor openbare dronkenschap op zak.

BROMFIETSER ZONDER RIJBEWIJS AANGEHOUDEN

DORDRECHT Een 25-jarige inwoner van Dordrecht is maandagavond door de politie aangehouden omdat hij zonder geldig rijbewijs reed. De man reed zonder licht op zijn bromfiets op de Haasdijkweg-West op het moment dat de politie voorbij reed. Bij het aanspreken van de man reageerde hij direct recalcitrant en weigerde mee te werken. Uiteindelijk hem aangehouden en met een bekeuring op zak heengezonden.

POLITIE HOUDT SNELHEIDSCONTROLE

ZWIJNDRECHT/HEERJANSDAM De politie heeft maandag een verkeerscontrole gehouden in verschillende straten in Zwijndrecht een Heerjansdam. Bij deze controles liepen 27 bestuurders tegen de lamp voor het rijden zonder gordel. Dat de politie controleert op gordelgebruik is een belangrijk onderdeel van de verkeersveiligheid. Het gebruik van een gordel kan het aantal aanrijdingen met letsel doen afnemen. Dit is de belangrijkste reden voor de Politie Zuid-Holland-Zuid om op dit item te controleren. Buiten de 27 bekeuringen voor het niet gebruiken van de gordel zijn ook 3 bestuurders bekeurd voor niet handsfree bellen. Al met al zijn 316 bestuurders gecontroleerd.

VROUW GEWOND NA AANRIJDING N3

DORDRECHT Een 24-jarige inwoonster van Bavel is dinsdagnacht rond 00.05 uur gewond geraakt toen zij met haar auto over de kop sloeg. De vrouw kwam in haar auto gereden over de A16 en nam de afrit naar de N3. Daar aangekomen verloor zij de macht over het stuur en sloeg 6 keer over de kop. Uiteindelijk kon de vrouw zelfstandig de auto uitkomen en is zij door ambulancepersoneel meegenomen naar het ziekenhuis. De politie heeft bij de vrouw een bloedproef gedaan om te kijken of er drank of drugs in het spel is.

BESTELAUTO GESTOLEN MET BELETTERING

DORDRECHT Vanaf de Prattenburg is in de nacht van maandag op dinsdag een bestelauto gestolen. Het bijzondere aan deze diefstal is dat de bestelauto is voorzien van volledige belettering op de zijkant en de achterzijde met de tekst DECOPOX. Mogelijk dat iemand dit is opgevallen. De eigenaar heeft bij de politie aangifte gedaan. Die heeft de auto internationaal gesignaleerd.