Leefbaar Rotterdam


dinsdag, oktober 28, 2008

Baantjessoap duurt voort; arm Alexander

De potsierlijke dans om de baantjes in Alexanderpolder is in een nieuw stadium gekomen. Bestuurder Paulusma doet een stapje terug, met behoud van wachtgeld uiteraard. Toch moet je in de politiek de bereidheid hebben om het algemeen belang boven de eigen belangen te stellen aldus Paulusma. Eigenbelang verkopen als algemeen belang; kan het arroganter.

Door Ronald Sørensen:

Na de voor de partijgenoten catastrofaal verlopen verkiezingen verkoos men met de beruchte toverballen coalitie door te gaan. Bestaande regentenkliek, aangevuld met de SP, tegen Leefbaar en het CDA. Partijprogrammas doen er niet toe. De VVD is tegen openbare aanbesteding en vóór winkelsluiting op zondag en de SP wil geen inspraak in de wijken. Dat alles voor de mammon.

Voor de verkiezingen waren de baantjes al verdeeld en de mening van de kiezers in Alexanderpolder kon alleen via het monstrum van de toverbalcoalitie worden genegeerd. Dictatuur met één stem meerderheid en alle jaknikkers deden graag mee in de hoop ooit ook 7100,- per maand te gaan verdienen. Eenieder weet dat een coalitie met één stem verschil vrijwel onhoudbaar is. Na vele kleurverschietingen krijgt de toverbal nu een andere kleur, alhoewel pikzwart is geen kleur. Maar deze kleur heeft het wel!

Paulusma is nodig in de raad om de minieme meerderheid te behouden en doet dus een stapje terug. Dit zegt ook wat over de zwaarte van zijn functie. Kon een vorige bestuurder zijn promotie afronden (heb ik als raadslid absoluut geen tijd voor) nu kan Paulusma makkelijk gemist worden en zo kan een partijgenoot een douceurtje worden toegeschoven. Ondertussen wel wachtgeld trekken, ruim 7000,- in de maand, zodat hij niet op een houtje hoeft te bijten, tot hij bij een waterschap terecht kan

Het persbericht doet je het plaatsvervangend schaamrood naar de kaken stijgen. Paulusma heeft het over het algemeen belang! Je moet maar durven. Ik zal nu vast reserveren voor zijn afscheidsreceptie op 11 December want dat wordt natuurlijk een gedrang van jewelste. Duizenden bewoners die met tranen in de ogen afscheid nemen van de bewogen bestuurder. Een bestuurder die zo dicht bij de bewoners staat dat niemand hem zonder aanduiding herkent. Gelukkig staat er snel weer een partijgenoot "geheel belangeloos" klaar voor de verweesde bewoners van Alexander.