Persberichten stad Utrecht, 11.45 uur

Utrecht, 28-10-2008

Straatroof

UTRECHT Op de Van Kleffenslaan vond maandagavond een straatroof plaats waarbij een man van zijn MP3-speler werd beroofd.

Een 62-jarige man uit Utrecht parkeerde zijn auto omstreeks 21.10 uur op de Van Kleffenslaan. Op het moment dat de man uitstapte en zijn auto afsloot, kwam een scooter met twee personen langs hem rijden. Plotseling trok de passagier de MP3-speler onder de arm van het slachtoffer vandaan. Het tweetal reed hard weg. De Utrechter kon in de snelheid alleen aangeven dat de passagier een donker jack met een capuchon met bontkraag aan had.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht zuid, tel.: 0900 8844.

Twee meisjes aangehouden voor diefstal kleding

UTRECHT In een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie twee meisjes aangehouden. Het tweetal had samen voor ruim 1000,- aan kleding gestolen en vernield.

De beveiliging had omstreeks 18.50 uur in de gaten dat twee meisjes bezig waren met het stelen van kleding. De meisjes namen de kleding mee naar een pashokje en verwijderden de beveiligingslabels. De beveiliging greep in en hield het tweetal 15 en 16 jaar beiden uit Utrecht - aan. De gewaarschuwde politie heeft de dames voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Hier bleek dat zij voor ruim 1000,- aan kleding hadden gestolen, maar ook vernield. Van ieder kledingstuk was het beveiligingslabel verwijderd, waardoor er schade ontstond. De ouders van de meisjes werden op de hoogte gesteld. In overleg zal gekeken gaan worden wat de beste straf is.

Jongen aangehouden

UTRECHT Op de Kinkerstraat heeft de politie maandagmiddag een jongen aangehouden die een inbraak in een auto had gepleegd.

Door getuigen werd omstreeks 16.30 uur naar de politie gebeld omdat zij achter twee jongens aan zaten die een inbraak in een auto hadden gepleegd. Het lukte de politie om één van de verdachten een 17-jarige jongen uit Utrecht - op de Kinkerstraat aan te houden. Omdat getuigen een goed signalement en zelfs een naam hadden van de tweede verdachte werd een onderzoek bij zijn woning ingesteld.

De eveneens 17-jarige jongen was niet thuis. Zijn ouders gaven aan hem bij thuiskomst naar het bureau toe te sturen. De jongen heeft zich nog niet gemeld, maar zijn identiteit is bekend. De jongens worden verdacht van het inbreken in een auto.

Straatroof

UTRECHT Op de Mendelssohnstraat vond maandagavond een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 31-jarige vrouw uit Utrecht was omstreeks 20.20 uur net gearriveerd bij haar woning aan de Mendelssohnstraat. Op het moment dat de vrouw de sleutel in het slot van haar voordeur wilde steken, kwam er een onbekende jongen aanlopen, die in één beweging haar tas uit haar fietsmand weggriste.

De politie is op zoek naar getuigen en of informatie over deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.

Utrechtse wijkagent gaat online

UTRECHT/VLEUTEN/DE MEERN Bewoners van de Utrechtse wijken t Zand, Langerak, Parkwijk en Vleuterweide hebben vanaf 28 oktober een unieke gelegenheid om met hun wijkagent te communiceren, want de wijkagent gaat online. De politie Utrecht start deze proef samen met de politie Limburg-Noord als eerste in het land.

De Utrechtse wijkagenten Hugo Roozendaal, Ahmet Kavas, Ton de Kruijk en Elsbeth Knappstein gaan voor een proefperiode van een half jaar online om er zo achter te komen wat er speelt in de wijken. Groot voordeel voor buurtbewoners is dat ze op een eenvoudige manier contact met hun wijkagent kunnen opnemen. Daarnaast wil de politie deze site ook gebruiken om de hulp van wijkbewoners in te roepen bij het opsporen van verdachten van strafbare feiten.

Hoe kom ik in contact met mijn wijkagent?

Ga naar www.buurtlink.nl en vul uw postcode in. Het initiatief loopt vooralsnog in de wijken t Zand, Langerak, Parkwijk en Vleuterweide. Binnenkort worden alle inwoners van deze wijken via een flyer op de hoogte gebracht van deze pilot.

Wat is buurtlink?

Buurtlink.nl is de grootste landelijke buurtwebsite waar buurtbewoners kennis kunnen maken met hun buurt, het laatste nieuws vinden en hun meningen kunnen delen met de buren. Deze site, waar een stichting achter zit, heeft landelijk inmiddels zon 500.000 bezoekers per maand.

Het doel van stichting Buurtlink is de bewoners de gelegenheid te geven elkaar beter te leren kennen en elkaar op de hoogte te stellen van wat er gebeurt in de wijk. Tevens hoopt de stichting dat bewoners zich meer betrokken gaan voelen bij wat er speelt in de wijk en dat de leefbaarheid in de buurt zal toenemen.

De rubriek van de wijkagent op Buurtlink.nl is een proef voor een half jaar. Naar verwachting zal in het district Utrecht west in november een vijfde wijkagent hierbij aansluiten. Afhankelijk van de ervaringen zal gekeken worden of het wordt voortgezet of uitgebreid wordt naar andere wijken.

Mensen die buiten de betreffende wijken wonen, maar toch een kijkje willen nemen op de site www.buurtlink.nl van de wijkagenten, kunnen de volgende postcodes intoetsen op een indruk te krijgen. Voor Parkwijk is het bijv. 3544 CM en de postcode van

Vleuterweide is bijv. 3452 CB.