Buitenlandse Zaken België


Datum: 27/10/2008

Minister Charles Michel dringt aan op een debat over de situatie in Oost-Congo binnen de Ministerraad van de Europese Unie

De afgelopen dagen zijn in Oost-Congo buitengewoon moordend geweest en het menselijke drama (seksueel geweld, vluchtelingen, hongersnood, ontvoering van kinderen, enz.) dat zich daar afspeelt, dwingt de internationale gemeenschap ertoe haar verantwoordelijkheid te nemen.

Om die reden vraagt de Minister van Ontwikkelingssamenwerking, Charles Michel, dat deze kwestie dringend op de agenda van internationale organisaties wordt geplaatst en in het bijzonder die van de Raad Algemene Zaken van de Europese Unie die op 10 en 11 november zal doorgaan in Brussel met de Ministers van Buitenlandse Zaken, van Defensie en van Ontwikkelingssamenwerking. De Minister heeft in die zin geschreven naar het Frans Voorzitterschap van de Europese Unie.

Met het oog op die vergadering, heeft de Minister beslist om tevens onmiddellijk contact op te nemen met zijn Franse, Britse en Nederlandse collega's, 3 landen die samen met België prominent aanwezig zijn op het vlak van ontwikkelingssamenwerking in de DRC.