Gemeente Geertruidenberg


Feestelijke start Oranjebastion

Met het op het dak zetten van een schoorsteen markeerde wethouder Ad van Onzenoort op woensdag 22 oktober de feestelijke start van het project Oranjebastion in Geertruidenberg.

In mei is ontwikkelaar BAM Vastgoed gestart met de bouw van dit onderdeel van Dongeburgh. De woningen op de bouwlocatie aan het verlengde van de Stationsweg schieten al aardig op. Bij sommige is het hoogste punt al bereikt.

Behalve de plaatsing van een schoorsteen (via een kraan en een afstandsbediening) omvatte de feestelijke start ook de ontkurking van een gigafles champagne door de projectmanager Ine de Wolf, waarna tientallen oranje ballonnen het luchtruim kozen.

Voorafgaand aan deze handelingen was in Fort St. Gertrudis de eerste officiële kopersbijeenkomst, waar BAM Vastgoed, BAM Woningbouw en bouwbedrijf Aan de Stegge een toelichting gaven op het bouwproces. Architect Cornelis van de Ven van VFO (van `Van de Ven Franken Onstenk Architectenbureau BV') uit Eindhoven gaf uitleg over het ontwerp van de woningbouwplannen. De landschapsarchitect Peter Verkade gaf zijn visie op de inrichting van de openbare ruimte van het bastion en de parkstrook van dit deelgebied.

In zijn toespraak (weer in Fort St. Gertrudis) stelde de projectwethouder dat Geertruidenberg trots is op het Oranjebastion. Eind vorig jaar werd gestart met de verkoop en in mei van dit jaar startte de bouw. Het vernieuwde bouwen met het W&R-systeem laat zien hoe snel het gaat.

In het Oranjebastion worden 142 woningen gebouwd, waarvan 45 huurwoningen door Woningstichting Geertruidenberg en bouwbedrijf Aan de Stegge en 97 koopwoningen door BAM Vastgoed en BAM Wonen. De oplevering van de koopwoningen is gepland vanaf het tweede kwartaal 2009.