Gemeente Ede

nummer 202 / Ede, 28 oktober 2008

zienswijzen leiden niet tot aanpassingen
College handhaaft plannen voor ontsluiting Ede-Oost

Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor de Structuurvisie Infrastructuur Ede-Oost ongewijzigd vast te stellen. De Structuurvisie heeft van 4 september tot 15 oktober ter inzage gelegen. In deze periode heeft het college vier zienswijzen ontvangen. Deze leiden voor wat betreft het college niet tot aanpassing van de Structuurvisie.

In de Structuurvisie worden de plannen uitgewerkt om een Parklaan aan te leggen door de nieuwe wijk Ede-Oost en deze, deels via het bestaande wegennet en deels via een nieuwe verbinding tussen de Edeseweg en de Dreeslaan, aan te sluiten op de A12 bij de Poortwachter.

Procedure
Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met de beantwoording van de zienswijzen en de structuurvisie vast te stellen. Hiermee is een nieuwe stap gezet in de planvorming. De Structuurvisie is een nadere uitwerking van het Structuurplan Infrastructuur, fase 1 dat de gemeenteraad op 29 mei 2008 vastgesteld heeft. Dit plan heeft, samen met de Milieu-effectrapportage (MER), van 5 juni tot 17 juli 2008 ter inzage gelegen. Dit heeft geleid tot 56 inspraakreacties en 373 vragen en opmerkingen. Bovendien heeft de landelijke Commissie MER een advies gegeven over het Milieu-effectrapport, dat er op neerkwam dat het Milieu-effectrapport een goede basis vormt voor de besluitvorming. Mede op basis van alle adviezen en inspraakreacties heeft de gemeente het voorkeursalternatief uit het Structuurplanuitgewerkt in een Structuurvisie. Deze Structuurvisie heeft, samen met het Milieu-effectrapport, van 4 september tot 15 oktober ter inzage gelegen. Bij de gemeente zijn vier zienswijzen ingediend. Als volgende stap in de procedure vraagt het college nu de gemeenteraad de structuurvisie vast te stellen. Daarna zal deze uitgewerkt worden in een of meerdere bestemmingsplannen waarin het tracé van de nieuwe weg tot in detail vastgelegd wordt.

Vier reacties
De vier reacties die het college nu ontvangen heeft, leiden vooralsnog niet tot aanpassing van de plannen. Voor een deel betreft het vragen en opmerkingen die pas in de fase van het bestemmingsplan verwerkt of beantwoord kunnen worden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over de precieze inpassing, fietsvoorzieningen en bomen die al dan niet gespaard kunnen worden.

Op 11 december zal de gemeenteraad zich over de structuurvisie uitspreken. De commissie Ruimtelijke Ontwikkeling doet dit al eerder, namelijk op 25 november.

---