Gemeente Breukelen


Volleyballers fietsen het meest naar de club!

Op 5 oktober 2008 heeft de gemeente Breukelen de campagne Warming up? Op de fiets naar je club! afgerond. Vier weken lang zijn leden van sportverenigingen uitgedaagd vaker naar de club te fietsen. De gemeente geeft de club die het grootste aandeel van haar leden op de fiets krijgt een prijs. Volleybalvereniging VV-Brooklyn heeft het best gepresteerd en heeft 250,-- gewonnen.

De luchtkwaliteit in de gemeente Breukelen is een punt van aandacht. Naast gebruikers van de A2 dragen zeker ook de automobilisten in de gemeente bij aan luchtverontreiniging. De gemeente wil de luchtkwaliteit verbeteren en roept inwoners op om voor korte ritten de auto te laten staan en de fiets te pakken. Het is toch raar dat parkeerterreinen bij sportverenigingen vol auto's staan, terwijl men daar juist komt om te bewegen. Daarom begint een echte sporter al onderweg de warming-up!

De deelnemende clubs hebben een maand lang aandacht gevraagd voor de actie en de leden hebben fietsritten naar de club genoteerd op een actiekaart. Volleybalvereniging VV-Brooklyn kan het prijzengeld bijvoorbeeld besteden aan nieuwe sportattributen. Hopelijk beleven de leden straks met nieuw materiaal nog meer plezier aan hun hobby.