Gemeente Leeuwarderadeel


Informatie over de realisatie van de rotonde en fietstunnel in Stiens

28-10-2008 11:00

De uitvoering van de rotonde N357+ fietstunnel Middelseedyk/Juckemaleane Stiens is in volle gang. Het maken van de fietstunnel is leidend omdat de provinciale weg N357 (Leeuwarden-Stiens-Holwerd) straks over de tunnelbak loopt.

Het westelijk deel van de fietstunnel wordt eerst gebouwd; het oostelijk deel wordt pas gerealiseerd nadat de tijdelijke bypass aan de oostzijde is opgeruimd.

De bypasses aan oost- en zuidzijde zijn op dit moment nodig om het verkeer het werk te laten passeren. De funderingspalen van het westelijk deel van de fietstunnel zijn aangebracht en de betonnen vloer is gestort. Op dit moment worden de prefab betonnen tunneldelen aangevoerd en geplaatst. Op de rotonde is gestart met het aanbrengen van betonnen geleidebanden en de eerste lagen asfalt zijn aangebracht. Vanaf begin november 2008 wordt de Juckemaleane aangepakt. De werkzaamheden lopen zoals gepland en de intentie is dat het verkeer voor de kerstdagen van 2008 gebruik kan maken van de nieuwe rotonde. Vervolgens kan het oostelijk deel van de fietstunnel worden gebouwd.
---