Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 28-10-2008

Drie arrestaties na melding: 'Vrouw in auto gesleurd"

BREDA: De recherche is met een uitgebreid onderzoek gestart naar aanleiding van een incident dat gisterenmiddag rond 16.30 uur heeft plaats gevonden op de Haagdijk. Naar later bleek werd op dat moment een 18-jarige vrouw uit Breda door twee mannen in een auto gesleurd. Er werd direct naar de auto uitgekeken. Rond 17.30 uur werd deze auto weer op de Haagdijk gesignaleerd met daarin vier inzittenden waaronder het slachtoffer. De politie arresteerde een 22-jarige man uit Schiedam (verloofde slachtoffer), een 27 jarige man met onbekende
verblijfplaats (oom slachtoffer) en een 47-jarige vrouw uit Breda (moeder slachtoffer). Alle drie de verdachten zijn in verzekering gesteld.

De politie kreeg gistermiddag een melding dat op de Haagdijk een meisje vanaf het trottoir door twee mannen in een auto gesleurd was. Het slachtoffer was daarbij op de achterbank terecht gekomen. Deze vrijheidsbeneming werd door diverse omstanders gade geslagen. De Bredase politie sloeg direct groot alarm,alle surveillance eenheden werden ingezet om naar de bedoelde auto uit te kijken. Circa een uur na de eerste melding werd bekend dat dezelfde auto weer op de Haagdijk was gestopt. Er is direct ingegrepen. In de auto zaten het eerder bedoelde slachtoffer, haar moeder, een oom van haar en haar verloofde. Alle betrokkenen werden overgebracht naar het
politiebureau. Een verder onderzoek moet meer duidelijkheid geven over de motieven en achtergronden van deze zaak die vermoedelijk in de relationele sfeer liggen en wellicht mede een culturele achtergrond hebben.

14-jarige jongen in Breda Noord van vrijheid beroofd, vier arrestaties

BREDA: De politie in Breda heeft gisteravond nog een 2e melding van een vrijheidsbeneming gehad. Een 14-jarige Bredase jongen heeft daar aangifte van gedaan. Hij was door vier mannen in de wijk Hoge Vucht in een auto gelokt en daarna mishandeld en bedreigd. Ze verdenken hem kennelijk van een woninginbraak bij een van hen. De politie verrichtte vier arrestaties.

Het slachtoffer stapte rond 18.45 uur in de omgeving van het
winkelcentrum Moerwijk in eerste instantie vrijwillig bij de
verdachten in de auto. Zij verdenken hem kennelijk van een
woninginbraak bij een van hen. Een van de mannen had daarover een tip gehad. Ze namen hem mee naar een souterrain bij een flat in Breda Noord, waar mogelijk de gestolen spullen zouden liggen. Er werd daar niets aangetroffen. De sfeer in de auto verslechterde waarbij de verdachten de jongen zouden hebben bedreigd en mishandeld.

Uiteindelijk trof de politie het slachtoffer en de vier verdachten aan op de Namenstraat. Zij werden allen overgebracht naar het bureau Centrum. Nadat het slachtoffer aangifte had gedaan, werden zijn vermoedelijke belagers aangehouden. Het gaat om drie broers 19, 27 en 32 jaar uit Breda en een 14-jarge jongen uit Breda. Vanwege het vermoedelijk beperkte aandeel van de minderjarige is deze weer in vrijheid gesteld. De andere drie verdachten zijn in verzekering gesteld. Het slachtoffer werd behandeld aan zijn letsel in het ziekenhuis. Hij liep verwondingen op aan zijn gezicht.

Arrestatie na huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft omstreeks 19.10 uur in een woning in het Centrum een 35-jarige Bredanaar aangehouden ter zake huiselijk geweld.

Zijn vriendin die daar woonachtig is deed aangifte. Zij verklaarde dat haar vriend dronken aan de deur was gekomen. Er ontstond een
woordenwisseling waarna hij haar bij de keel had gepakt. Ze vluchtte haar appartement uit. In de hal kreeg ze van hem talloze schoppen tegen haar onderrug, armen en hoofd. Ze slaagde erin haar woning weer in te glippen en de deur te sluiten. Ze belde de politie waarna haar agressieve vriend werd aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Winkeldief loopt bij vierde diefstal tegen de lamp in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Gisterenmiddag is omstreeks 16.20 uur in een zaak aan het Hof van den Houte een 36-jarige man uit Etten-Leur betrapt op
winkeldiefstal. Hij bleek ook in drie andere zaken diefstal gepleegd te hebben.

Een medewerker van een speelgoedzaak zag dat de verdachte een
spelletje wegnam en daarmee zonder af te rekenen naar buiten liep. De beveiligingsdienst nam de man over. Vervolgens bleek dat hij in nog drie andere winkels op het centrum spullen had gestolen. Zo had hij nog een gestolen muts, een grote zak snoep, een fles aftershave en een fles drank bij zich. Hij is in verzekering gesteld. Ook van de andere winkels, een kledingzaak, een drogisterij en een supermarkt worden aangiftes opgenomen.

Poolse man slachtoffer van carjacking in Breda

BREDA: Twee nog onbekende mannen hebben maandagavond omstreeks 20.30 uur op de Stadionstraat de auto van een 24-jarige in Breda
verblijvende Poolse man onder bedreiging van vermoedelijk een mes afgenomen. Zij hadden het slachtoffer benaderd, nadat deze de auto via de website Marktplaats.nl te koop had aangeboden.

Het slachtoffer was met beide mannen na een afspraak met de auto een proefrit gaan maken. De auto is eigendom van een in Polen verblijvende neef van het slachtoffer. Hij zou de auto namens zijn familielid verkopen. Na een rit door Breda wilden de mannen van plaats wisselen. Dat gebeurde ter hoogte van het voetbalstadion. Het slachtoffer meent dat de man die eerst als bijrijder in de auto had gezeten een mes toonde. Hij schrok hier erg van en sprong achteruit. Hierop sloot de bijrijder die inmiddels op de bestuurderstoel was gaan zitten het portier en reed snel weg in de richting van de Backer en Ruebweg. Het betreft een grijze Volkswagen Golf, voorzien van het kenteken S7DRAKE. De daders zouden circa 24 jaar oud zijn en een Noord Afrikaans of Zuid Europees uiterlijk hebben. Zij hadden het slachtoffer benaderd via de website Marktplaats.nl waarop het slachtoffer de auto te koop had aangeboden. De politie stelt een nader onderzoek in naar deze
carjacking.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 28-10-2008 14:23 | © Regio Midden en West Brabant |