Gemeente Hellevoetsluis


Sportnota en Buitensportvisie

Door het college van B&W is in ontwerp een nieuwe sportnota; 'Strategisch Sportbeleid 2009 - 2013' vastgesteld. Daarin is opgenomen een Buitensportvisie, waarin nader ingegaan wordt op de buitensportcomplexen.

De nota geeft een uitwerking van het strategisch collegeplan en de topprioriteiten 2006 t/m 2010. Centrale thema's daarbij zijn `gezond leven', `actief meedoen' en `presteren', welke nader uitgewerkt zijn in de nieuwe sportnota. Met deze nieuwe sportnota is de uitdaging aangegaan om een gezondere en sportievere samenleving te krijgen en maatschappelijke samenhang te bevorderen.

Om te komen tot nieuw sportbeleid is er eerst een inventarisatie gedaan van de huidige stand van zaken met betrekking tot sport in Hellevoetsluis. Op basis van deze inventarisatie en trends en ontwikkelingen zijn er bouwstenen aangegeven die de basis vormen voor het nieuwe beleid. Daarna is er vanuit de gemeentelijke visie, een missie met bijbehorende doelstellingen opgesteld. Vervolgens is er op basis van de drie peilers `sportvoorzieningen', `tarieven en subsidies' en `activiteiten', nadere uitwerking gegeven aan het sportbeleid.

In de nieuwe sportnota stelt de gemeente Hellevoetsluis als missie om zich - in samenwerking met partners - te richten op het stimuleren van het sporten en bewegen als leuke en gezonde manier om het welzijn van alle inwoners te bevorderen. Hiertoe worden voorwaarden geschapen (accommodaties, subsidies en tarieven) en laagdrempelige activiteiten aangeboden.

De Sportnota ligt van 29 oktober tot 26 november ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis (Oostzanddijk 26). Ook kunt u de Sportnota downloaden van deze website. Gedurende deze periode kunt u uw reacties schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis, Postbus 13, 3220 AA Hellevoetsluis. Op dinsdag 25 november is er tijdens een inspraakavond de gelegenheid uw vragen te stellen en uw reactie mondeling kenbaar te maken. De bijeenkomst vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis (Oostzanddijk 26) en begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

10/28/2008