Gemeente Scheemda


Ouders weer naar school in Heiligerlee

Sinds 28 oktober is de OBS Heiligerlee in Heiligerlee, elke dinsdagmorgen open voor ouders die weer naar school gaan.

Het Noorderpoortcollege geeft daar in samenwerking met de OBS Heiligerlee een computer/taalcursus aan de ouders van de kinderen van hun school.

Maar niet alleen ouders geven zich op. Ook andere inwoners uit Heiligerlee en omgeving komen en kunnen zo dichtbij een cursus volgen. Een geweldig initiatief waar meteen 10 mensen zich voor opgaven. Luuk Joling, directeur van de basisschool is heel blij met deze belangstelling voor de cursus."Het is belangrijk dat ouders hun kinderen kunnen helpen, of in ieder geval begrijpen waar ze mee bezig zijn".

In het speciale computerlokaal leren de ouders de mogelijkheden van een computer. Met de computer werken betekent dat je veel met taal bezig bent. Denk maar eens aan mailen. Je moet een bericht lezen, begrijpen en een goed antwoord kunnen terugschrijven.Allemaal vaardigheden die in de cursus zitten.

Kom gerust eens langs en kijk wat de mogelijkheden zijn. Deze cursus duurt tot de zomervakantie. Wilt u ook een cursus volgen bij het Noorderpoortcollege, dan kunt u bellen naar 0597 457210, vragen naar Jos Helmus.