Politie Zaanstreek-waterland

Aanhouding in onderzoek ongeval met letsel Oostzaan

Oostzaan, 28-10-2008 o De politie hield maandagmiddag 27 oktober de 21-jarige Zaandammer aan die 23 oktober jl. betrokken is geweest bij een verkeersongeval met zwaar letsel op de Kolkweg.

Zowel de Zaandammer als de andere automobilist, een 23-jarige man uit Wormer, raakte hierbij gewond. De toestand van de 23-jarige man is kritiek te noemen.

De 21-jarige Zaandammer reed over de Kolkweg in de richting van de Thorbeckeweg toen hij naar eigen zeggen werd gebeld. Toen hij de telefoon opnam gleed deze volgens hem uit zijn hand en kwam onder de pedalen terecht. Op het moment dat de Zaandammer die probeerde te pakken werd het zwart voor zijn ogen en verloor hij de macht over het stuur. Hij knalde op de 23-jarige automobilist, die vanaf het Ambacht de Kolkweg op wilde.

De politie heeft diverse getuigen verhoord en er is uitgebreid onderzoek verricht naar de toedracht van het ongeval. De
getuigenverklaringen over het verkeersgedrag van de 21-jarige verdachte en het feit dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs leidde er toe dat de officier van justitie toestemming heeft verleend voor de aanhouding. De Zaandammer zal donderdag worden voorgeleid voor de rechter-commissaris.