Politie Zaanstreek-waterland

Diefstal uit woning door babbeltruc

Wormer, 28-10-2008 o Een 80-jarige vrouw uit Wormer deed 23 oktober jl aangifte van diefstal uit haar woning door middel van een babbeltruc.

Woensdagmiddag omstreeks 14.30 uur werd er bij haar aangebeld door een onbekende man en vrouw. Het stel sprak gebrekkig Nederlands en vertelde pech met de auto te hebben en dat zij wilden bellen. De behulpzame bewoonster gaf het stel een telefoonboek waarin de onbekende vrouw achteloos in ging bladeren. Vervolgens wilde de man een muntstuk wisselen. De Wormerse pakte een portemonnee uit een lade en gaf de man wisselgeld. Tijdens het geld wisselen kwam de vrouw achter haar staan. Het tweetal is daarna vertrokken. De 80-jarige kwam er toen achter dat haar portemonnee met pinpas gestolen was.

Met de pinpas is inmiddels een aantal keren gepind. Op dezelfde wijze is 10 oktober jl. in Monnickendam gehandeld. Op dat moment was een 87-jarige bewoner het slachtoffer van de babbeltruc van vermoedelijk dit tweetal. Van hem is alleen contant geld gestolen. De politie waarschuwt vooral oudere burgers bedacht te zijn op de praktijken van het tweetal en geen onbekenden binnen te laten. Mochten er nog meer mensen zijn die de dupe zijn geweest en nog geen aangifte hebben gedaan, dan verzoekt de politie hen dit alsnog te doen.