Politie Zaanstreek-waterland

Dronken bestuurder slaat vrouw

Zaandijk, 28-10-2008 o Zaandijk, 26 oktober, 23:00 uur - Agenten hebben zondagavond rond 23:00 uur een 39-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van mishandeling en rijden onder invloed.

Nadat de dronken bestuurder was aangehouden en verhoord, werd hij rond halftwee 's nachts heengezonden. Korte tijd later zagen de agenten, via de bewakingscamera op de parkeerplaats, dat de man zijn ex-vrouw een klap in het gezicht gaf. Daarop hielden zij de man opnieuw aan en zetten hem in de boeien. Nadat proces-verbaal was opgemaakt, werd de man maandagmiddag wederom heengezonden. De officier van justitie zal de zaak verder afhandelen. De dronken bestuurder kon zondagavond worden aangehouden naar aanleiding van een melding van een automobilist. Het alcoholgehalte van de man bedroeg 1,83 en het rijbewijs is ingevorderd. Tijdens beide aanhoudingen gedroeg de man zich nogal recalcitrant. Hij schopte en sloeg tegen de deur van de ophoudkamer en maakte de agenten voor van alles en nog wat uit. In de nacht van zaterdag op zondag werd op de A8 in Koog aan de Zaan het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige man uit
Alkmaar. De beginnend bestuurder had een alcoholgehalte van 0,9. Ook bij deze aanhouding was het slingerende rijgedrag aanleiding voor een nadere controle.