Politie Zaanstreek-waterland

Verdachte drugsonderzoek voorgeleid

Volendam, 28-10-2008 o Een 48-jarige Volendammer is dinsdagmorgen 28 oktober voorgeleid voor de rechter-commissaris in verband met zijn betrokkenheid bij handel in harddrugs.

De politie hield zaterdagmiddag 25 oktober de man, samen met een 43-jarige plaatsgenoot, aan in de Torenvalkstraat in Volendam. Politieagenten zagen hoe een onbekend gebleven fietser heen en weer bleef rijden op De Stient en vlak daarna contact maakte met de bestuurder en inzittende van een personenauto. Vervolgens werd er over en weer iets gegeven en ontvangen. De politiemensen achtervolgden het voertuig en controleerden deze in de Torenvalkstraat. In de auto troffen zij een aantal wikkels aan met daarin harddrugs. Het tweetal, de 48-jarige Volendammer en zijn
43-jarige plaatsgenoot, is hierop aangehouden. De auto is in beslag genomen. De 43-jarige verdachte is zaterdag tegen de avond na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De politie is nog bezig met een nader onderzoek en sluit niet uit dat er nog meer verdachten zullen worden aangehouden.