Partij van de Arbeid

Zorg Flevoland: kwaliteit voorop

28-10-2008 04:38

De PvdA is voor een goede basiszorgvoorziening in oostelijk Flevoland. Het advies van Léon Lodewick over de toekomst van de IJsselmeerziekenhuizen biedt hiervoor volgens PvdA-kamerlid Van der Veen voldoende mogelijkheden.

Eelke van der Veen is tevreden dat het basisziekenhuis in Lelystad wordt behouden en dat in Emmeloord de ziekenhuiszorg overeind blijft via poliklinische voorzieningen. Voor de PvdA blijft de bereikbaarheid van de diverse voorzieningen daarbij voorop staan. 'Zo moeten de aanrijtijden van de ambulances aan de landelijke norm voldoen. De acute zorg en de verloskundige zorg dienen daarnaast gewoon op orde te zijn', aldus Van der Veen in een eerste reactie.

De PvdA is uiterst terughoudend als het gaat over de inmenging van private investeerders, zoals Lodewick in zijn advies als mogelijkheid oppert. Van der Veen: 'Zeker nu het ziekenhuis wordt geleid door een interim-bestuurder en de raad van toezicht per direct moet vertrekken, hebben wij daartegen grote reserves.'

De PvdA pleit voor meer zeggenschap van de lokale bestuurders (gemeenten en provincie) bij de ziekenhuizen. 'Ook zijn we voorstander van samenwerking tussen Lelystad met ziekenhuizen in Almere en Amsterdam', aldus Van der Veen.