Ministerie van Defensie

ACTUEEL

28-10-2008 17:00

LEIDERS CHORA GEÃNSTALLEERD

De leiders werden tijdens een goed bezochte shura geïnstalleerd. - Foto: Dave de Vaal/AVDD

Twee nieuwe leiders zijn gisteren in Chora geïnstalleerd. Tijdens een officiële shura (vergadering) werd Mohammed Daoud aangesteld als District Chief en Pay Mohammed als District Chief of Police. De installatie gebeurde door de Gouverneur van de Provincie Uruzgan, Assadullah Hamdam, en in aanwezigheid van de commandant van Task Force Uruzgan, kolonel Kees Matthijsen. Ook was de Civil Representative van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de heer Peter Mollema, aanwezig.

Er waren tijdens de plechtigheid vele stam- en dorpsoudsten aanwezig. Gouverneur Hamdam benadrukte het belang van deze functionarissen voor het verbeteren van het bestuur, omdat beide mensen de steun van de lokale bevolking genieten en door President Karzai persoonlijk zijn aangewezen.

Gouverneur Hamdam spreekt tijdens de shura. - Foto: Dave de Vaal/AVDD

Al geruime tijd was er geen formeel districtshoofd in Chora. Weliswaar was in het voorjaar Rozie Khan gekozen, maar zijn benoeming werd pas in september door Kabul bevestigd. Kort daarna is Rozie Khan omgekomen. Met de formele aanstelling van zijn zoon, Mohammed Daoud, komt er weer formeel overheidsgezag in Chora.

Ook komt er met het aanstellen van een nieuwe District Chief of Police een einde aan een periode van onrust binnen de politie in Chora. Met beide nieuwe leiders is een stap gezet om in Chora de situatie te verbeteren, wat de stabiliteit ten goed komt.