Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Tilburg, 28-10-2008

Politie verricht tien arrestaties in gijzelingszaak

TILBURG: De politie heeft maandag in de middag en avond tien
arrestaties verricht in verband met een gijzelingszaak. Getuigen hadden gezien dat een man op de Spoorlaan was mishandeld en een auto werd ingesleurd. De tien verdachten zijn in verzekering gesteld. Onder hen bevindt zich ook het 26-jarige slachtoffer uit Den Bosch.

De politie spoedde zich gisteravond rond 16.00 uur naar de Spoorlaan na een melding van een mogelijke gijzeling. Getuigen hadden gezien dat een man werd mishandeld en een auto werd ingesleurd. Agenten kwamen direct ter plaatse en troffen de betreffende auto nog ter plaatse aan. Alle vijf inzittenden werden gearresteerd. Onder hen bevond zich ook de gegijzelde, een 26-jarige man uit 's Hertogenbosch.

De politie is direct een uitgebreid onderzoek gestart en stelde diverse sporen veilig. Dit onderzoek resulteerde in nog vijf
arrestaties. Daarmee kwam het aantal aanhoudingen op tien. De
aanleiding van de gijzeling zit vermoedelijk in een zakelijk geschil.

De verdachten zijn mannen in de leeftijd van 25 tot 45 jaar afkomstig uit Utrecht, De Meern, IJsselstein, Oosterhout, Waalwijk, Gilze en Rotterdam. Twee mannen hebben geen vaste woon- of verblijfplaats.

Twee knapen in de kraag gepakt voor fietsendiefstal

TILBURG: Maandagmiddag rond 15.45 uur hebben agenten twee Tilburgse jongens van 14 en 15 jaar opgepakt voor fietsendiefstal.
Surveillerende agenten zagen vier knapen op de Tourmaletstraat lopen met een fiets onder de arm. Bij het zien van de politie renden de gasten weg. Agenten zijn ze achterna gegaan en hebben twee Tilburgers in de kraag gepakt. Ze zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. Op het bureau zijn de ouders van de jongens in kennis gesteld.

Politie arresteert jongen voor mishandeling

TILBURG: Maandagmiddag rond 14.40 uur heeft de politie een 14-jarige Tilburger op de Reitse Hoevenstraat aangehouden voor mishandeling. Hij zou een 13-jarige meisje bij de keel hebben gegrepen en in haar gezicht hebben geslagen. De politie heeft de Tilburger aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Het meisje deed bij de politie aangifte. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Dief vult zijn tas met cosmeticaproducten

OISTERWIJK: Bij een supermarkt op het Pannenschuurplein heeft de politie maandagmiddag rond 14.30 uur een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt voor winkeldiefstal. Medewerkers van de supermarkt zagen dat de man zijn tas volstopte met
cosmeticaprodukten. Bij de kassa betaalde hij enkele boodschappen maar liet het na om de spullen die in zijn tas zaten af te rekenen. Een medewerker heeft hem aangehouden en overgedragen aan de politie. Het bleek dat de man voor ruim 225,- aan shampoos, tandenborstels, kleurenspoelingen ed. mee had genomen. De man is in verzekering gesteld.

Dronken Oisterwijker opgepakt

OISTERWIJK: De politie heeft dinsdagochtend rond 02.45 uur op de Wildemanstraat een 38-jarige inwoner uit Oisterwijk opgepakt voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de bestuurder rijden en hebben hem aan een blaastest onderworpen. Hij blies 500 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

14-jarige jongen beledigt agent

TILBURG: Op de Reitse Hoevenstraat is maandagmiddag rond 14.15 uur een 14-jarige Tilburger opgepakt. Hij beledigde een agent. De jongen is meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij een mes bij zich had. Deze is in beslag genomen. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Eefje Klijberg

Laatst gewijzigd 28-10-2008 16:58 | © Regio Midden en West Brabant |