PvdA Rotterdam


Woonoverlast verder tegengaan

Di 28 Okt 2008 - Redactie
Woonoverlast verder tegengaan

PvdA-raadslid Duco Hoogland zal morgen bij de begrotingsbehandeling in de commissie FIBS duidelijk maken dat hij in 2009 vooral zal letten op de bestrijding van woonoverlast. Hoogland maakt zich zorgen over mensen wiens woongenot op welke manier dan ook wordt afgenomen.

Hoogland ziet woonoverlast als een ruim begrip. Je kunt hierbij denken aan burenoverlast, dat soms ontaardt in regelrechte bedreigingen maar ook aan bijvoorbeeld overbewoonde woningen van huisjesmelkers. Hoogland voelt zich in zijn visie gesterkt door uitspraken van de minister van Binnenlandse Zaken, Guusje ter Horst. Zij liet vorige week doorschemeren dat zij de bevoegdheden van gemeenten wil verruimen om allerlei overlast, waaronder woonoverlast beter de baas te kunnen.

De PvdA maakt zich zorgen over de uitkoop van huisjesmelkers. Het geld hiervoor is op, omdat het doorverkopen van de opgekochte woningen aan corporaties vertraging heeft opgelopen. De aanpak mag nu niet verslappen omdat de methode ten onder dreigt te gaan aan haar eigen succes, vindt Hoogland. Hij zal het stadsbestuur dan ook vragen zich in te blijven zetten op deze zogenaamde Alijda-aanpak.