Stadsdeel Zeeburg

Minister Vogelaar op bezoek in Indische Buurt

28 oktober 2008
Zondagavond 26 oktober 2008 verwelkomde stadsdeelvoorzitter Nico Papineau Salm minister Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie. De minister bezocht de Indische Buurt in het kader van haar bezoek aan de buurten van de Amsterdamse Wijkaanpak.

Foto: opvoedambassadeur Mustapha Nahari met minister Vogelaar en stadsdeelwethouder Elatik (foto: Wezphotography) Timorpleincommunity

Op zondagavond sprak de minister met bewoners van onder andere de Timorpleincommunity. Dit is een netwerk van ondernemers, professionals, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties dat zich inzet voor activiteiten van bewoners. Het gesprek ging over de eigen initiatieven om de wijk te verbeteren. Hierbij staat het eigen initiatief voorop en wordt het stadsdeel en de corporaties gevraagd om ondersteuning. De minister was zeer positief over deze aanpak.

Achter de voordeur

Daarna nam de Minister deel aan het uitvoeringsgesprek van professionals en bestuurders uit de stadsdelen Zeeburg, Oost-Watergraafsmeer, Bos en Lommer en de Baarsjes over de aanpak 'Achter de Voordeur'. Hierbij gaan professionals op zoek naar mensen die op eigen initiatief de weg naar de instanties om knelpunten wat betreft inkomen, gezondheid en opleiding op te lossen nog niet hebben gevonden.

Opvoedproject

Na een overnachting in de Stay Okay, was de minister op maandagochtend met stadsdeelwethouder Fatima Elatik te gast bij een sessie met Marokkaanse ouders, die over diverse onderwerpen rond de opvoeding van hun kinderen spraken. Na dit bezoek ging de minister op weg naar haar bezoek aan de Transvaalbuurt in Oost-Watergraafsmeer en de andere buurten uit de Amsterdamse Wijkaanpak: de Baarsjes en Bos en Lommer.

Samen Indische Buurt

Stadsdeel Zeeburg werkt onder de naam 'Samen Indische Buurt' samen met de woningcorporaties de Alliantie, Ymere en Eigen Haard aan het realiseren van betere woningen, een sterke economische positie van de wijk, leefbaarheid en veiligheid. Bovendien is stadsdeel Zeeburg met de samenwerkingspartijen aan de slag met de krachtige uitvoering van de buurtuitvoeringsprogramma's van de Amsterdamse Wijkaanpak.