Ingezonden persbericht


Persbericht

15 oktober 2008

VOX POPULI ZOEKT HÉT POLITIEKE TALENT VAN NEDERLAND

Naar aanleiding van de release van VOX POPULI, de nieuwste film van Eddy Terstall, gaat A-Film Distribution in samenwerking met de studentensite Studenten.net op zoek naar hét nieuwe politieke talent van Nederland. Onder de noemer 'Yes We Can - Maak je eigen speech' worden bezoekers van de website uitgedaagd een zelfgemaakte speech in te sturen in de stijl van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Op dinsdag 28 oktober kiest een speciale 'superdelegates-jury' onder leiding van Eddy Terstall de drie beste speeches die naar de finale gaan. De bezoekers van Studenten.net kiezen vervolgens op democratische wijze wie de beste spreker is. De deelnemer met de meeste stemmen wint een reis tijdens het zomerreces naar de Costa del Sol.

Vox Populi vertelt het verhaal van Jos, een doorgewinterde politicus in een midlife crisis. Wanneer hij in aanraking komt met de volkse logica van zijn nieuwe schoonfamilie, heeft dit ingrijpende gevolgen voor zijn politieke optreden en zijn privéleven. De cast bestaat onder andere uit Tara Elders, Johnny de Mol en Gouden Kalf-winnaar Ton Kas.

VOX POPULI is vanaf 23 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.

De actie is te vinden op: www.studenten.net/voxpopuli

..............................…………………………………………….