Ruimtelijk Planbureau

Bestelinformatie

De rapporten en achtergrondstudies worden uitgegeven bij NAi Uitgevers te Rotterdam en zijn te bestellen via de boekhandel, telefonisch bij NAi Uitgevers (010 4401203) en via de website van het NAi.

Beleidsadviezen worden uitgegeven in eigen beheer en zijn te bestellen bij het RPB. Op de pagina van het beleidsadvies is een bestelformulier beschikbaar.

Alle publicaties worden via de site beschikbaar gesteld in de vorm van PDF-bestanden.
nieuwsbericht van 3 juli 2008

Ruimteconferentie 2008 - 28 oktober - Cruise Terminal Rotterdam

Op 28 oktober 2008 organiseert het Planbureau voor de Leefomgeving de jaarlijkse Ruimteconferentie, in de Cruise Terminal te Rotterdam. Het Planbureau voor de Leefomgeving is het planbureau waarin, sinds april 2008, het Ruimtelijk Planbureau en het Milieu- en Natuurplanbureau zijn opgegaan.

De Ruimteconferentie biedt een platform voor onderzoekers, beleidsmakers en andere belangstellenden om elkaar te ontmoeten en hun kennis te delen op het brede terrein van de ruimtelijke ontwikkeling. Zoals ieder jaar wordt de Ruimteconferentie geopend en afgesloten door een keynote speaker. Wie dit jaar de sprekers zijn, wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt via de website van het Planbureau voor de Leefomgeving: www.planbureauvoordeleefomgeving.nl en via www.ruimteconferentie.nl.

Tussen deze plenaire presentaties in zijn er thematisch ingedeelde workshops.

Wilt u tijdens een van deze workshops een presentatie houden, dan kunt u zich vanaf heden aanmelden. Stuur een e-mail naar ruimteconferentie(at)pbl.nl, met: uw naam en affiliatie, contactgegevens, titel presentatie, een abstract van maximaal 1 A4 waarbij u ook een (of, indien van toepassing, meerdere) van de volgende thema's aangeeft:

regionale economie/netwerken/agglomeraties; regionale demografie/wonen/woonomgeving/ woningmarkt; mobiliteit en infrastructuur; verstedelijking/stad; herstructurering woon/werk; natuur/landbouw/landschap/platteland/recreatie; water/adaptatie klimaatverandering; Europa/instituties/governance; onderzoekend ontwerp/ontwerpend onderzoek; verkenningen/scenario's; modellen

Er zijn ongeveer 12 parallelle sessies. Elke sessie duurt een uur en bestaat uit 3 presentaties, gevolgd door een discussie met de toehoorders. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zullen we mogelijk tot selectie overgaan.

De abstracts worden gebundeld in een programmaboekje, dat voorafgaand aan de conferentie beschikbaar is. Na de Ruimteconferentie is het mogelijk uw presentatie of paper te publiceren via www.ruimteconferentie.nl.

In verband met de voorbereiding en de indeling van de workshops ontvangen wij uw aanmelding graag vóór 19 september. Een bevestiging voor deelname aan en een (concept)indeling van de workshops ontvangt u begin oktober.

Ga bij uw voorbereiding uit van een spreektijd van 10-12 minuten. Laptop en beamer behoren tot de standaarduitrusting van de workshops.

Wilt u geen presentatie houden, maar de Ruimteconferentie wél bijwonen, dan kunt zich als bezoeker aanmelden door een e-mail sturen aan: ruimteconferentie(at)pbl.nl.

---

nieuwslijst

* Sitemap

* | Algemene voorwaarden

* | Privacy

* | RSS feed

© RPB 2008 - Alle rechten voorbehouden.