Ziekenhuisgroep Twente


Nieuwe Spoedeisende Hulp ZGT Hengelo (24-10-2008)

ZGT Hengelo opent de deuren van haar vernieuwde Spoedeisende Hulp (SEH). Vanaf dinsdag 28 oktober 10.00 uur is de SEH voor iedereen toegankelijk.
De vernieuwde SEH is volledig gemoderniseerd en biedt een betere ontvangst en opvang voor patiënten. Er is ruim tien miljoen euro geïnvesteerd, onder andere om in de toekomst mogelijk het dubbele aantal patiënten op te kunnen vangen.

Bij alle vernieuwingen staat de veiligheid van patiënten en medewerkers centraal. In alle ruimten van de SEH zijn oproepsystemen geïnstalleerd. Medewerkers kunnen in bijzondere gevallen de hulp van een collega oproepen, patiënten kunnen in geval van nood te allen tijden in contact komen met één van de medewerkers.

Ambulance
Ook de ingang van de SEH is verbeterd. De ingang is opgesplitst in een ambulancehal met verbeterde medische voorzieningen en een patiënteningang met wachtkamers. Patiënten die aankomen per ambulance, hoeven nu niet meer langs de wachtkamers en kunnen rechtstreeks naar de behandelkamers.

De rode poort
Overdag is ZGT Hengelo bereikbaar via de hoofdingang. Tussen 22.00 uur en 07.00 uur is deze hoofdingang gesloten en is het ziekenhuis toegankelijk via de nieuwe ingang van de Spoedeisende Hulp. De ingang is iets verderop gevestigd aan de parkeerplaats en te herkennen aan haar rode deuren, in de wandelgangen inmiddels al de zogeheten rode poort. De SEH is 24 uur per dag bemand.

---