Option N.V.

Press Releases

>> 08.00 am - Grote Franse operator lanceert Mobiele Internet Toestellen met Option draadloze modules

LEUVEN, België â 28 oktober 2008 â Option N.V. (EURONEXT Brussels: OPTI; OTC: OPNVY), de specialist op het vlak van draadloze communicatie, maakt vandaag bekend dat een grote Franse operator twee nieuwe MIDâs (Mobile Internet Device â toestel voor mobiel breedband internet) heeft gelanceerd. Het gaat om de SFR M! PC Pocket 3G+ en de Archos 3G+, die via de inbouwmodules van Option verbinding maken met het nationale HSPA mobiele breedband netwerk van de operator. De SFR M! PC Pocket 3G+ is bovendien het eerste toestel dat gebruik maakt van Optionâs Linux-gebaseerde connection management software.

De nieuwe SFR M! PC Pocket 3G+ - een MID met HSPA connectiviteit, 4,8 inch touchscreen, uitschuifbaaar toestenbord, Intel Atom⢠processor, 4GB geïntegreerd geheugen, die amper 325 gram weegt â biedt om het even waar, om het even wanneer toegang tot internet en populaire webdiensten zoals e-mail, instant messaging en sociale netwerken. GlobeTrotter Connect for Linux â de connection management software die door Option speciaal werd ontwikkeld voor MIDâs de zijn gebaseerd op de Intel(TM) Centrino(TM) Atom⢠processor technologie â beheert de breedbandverbinding van deze MIDâs.

De Archos 3G+ â een MID met HSPA connectiviteit, 4,8 inch touchscreen met 16 miljoen kleuren en een opslagcapaciteit tot 30GB â biedt gebruikers een volkomen nieuwe ervaring voor zowel internet, digitale media als TV via deze dunne en ultrasnelle handheld tablet.

Option heeft in 2007 het initiatief opgezet om de toonaangevende leverancier te worden van 3G draadloze breedband connectiviteit voor de groeimarkt van de MIDâs. Dankzij de overname vorig jaar van een gedeelte van het voormalige BenQ/Siemens Mobile R&D-team, en de nauwe samenwerking met Intel, is Option een belangrijke partner geworden voor de ODMâs (Original Design Manufacturer) en OEMâs (Original Equipment Manufacturer) in de MID-markt. Option en Intel hebben recent nog hun samenwerking uitgebreid voor de ontwikkeling van een nieuwe 3.5G HSPA inbouwmodule die bedoeld is voor het âMoorestownâ platform, Intelâs volgende generatie platform voor MIDâs. Onafhankelijke experts voorspellen dat tegen 2012 90 tot 136 miljoen MIDâs over de toonbank zullen gaan.

MEDIA CONTACT
Jan Poté, PR & Media Relations
Tel +32 (0)475 92 55 82, E-mail: j.pote@option.com

OVER OPTION
Option is de vernieuwer op het gebied van draadloze communicatie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van draadloze verbindingstools met 3G HSUPA, HSDPA, UMTS, EDGE en WLAN-technologie. Option heeft een stevige reputatie opgebouwd met de creatie van verbluffende nieuwe producten die de prestaties en mogelijkheden van draadloze communicatie ingrijpend verbeteren. De maatschappelijke zetel van Option is gevestigd in Leuven, België. Het bedrijf heeft R&D-centra in België (Leuven) en Duitsland (Düsseldorf en Adelsried), en een vestiging met ISO 9001-certificaat voor productie, engineering en logistiek in Ierland (Cork). Option heeft kantoren in Europa, Amerika, Azië, Japan en Australië. Voor meer informatie, surf naar www.option.com.