Politie Friesland

Link naar website Meld Misdaad Anoniem

Hatecrimes

Politieberichten van dinsdag 28 oktober

Fryslân, 28-10-2008 o Politieberichten van maandag 27 oktober 07.00 uur t/m dinsdag 28 oktober 07.00 uur

Oldeholtwolde: aanrijding met letsel

De politie heeft een op maandagochtend een eenzijdig ongeval op de Slingerweg afgehandeld, waarbij een 17-jarige bromfietser uit Nijeholtpade gewond raakte. De jongen reed in de richting van de Heerenveenseweg. Vlak na de tunnel remde hij af omdat er modder op de weg lag. Door de gladheid van de modder gleed hij onderuit en kwam ten val. Hij is met nek- en rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De verontreiniging van het wegdek was veroorzaakt door landbouwvoertuigen die de berm kapot rijden en zo de modder op de weg brengen. Door gemeente werd de weg gereinigd.

Oentsjerk: inbraken

De politie onderzoek een inbraak in een woning aan de Van Haersmasingel op zondag tussen 11.30 en 23.30 uur. Men kwam binnen na het forceren van een raam. De gehele woning werd doorzocht. Het is niet bekend wat er gestolen is. Er wordt in ieder geval een pinpas vermist. Door de technische recherche wordt een sporenonderzoek uitgevoerd.

In de avond of nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een sportcomplex, eveneens aan de Van Haersmasingel. Een 62-jarige man uit Oentjserk deed aangifte. Wat verdwenen is, is niet bekend.

Leeuwarden: motor gestolen

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een motor uit een garage aan de Mondriaanstraat tussen zondagmorgen en maandagmiddag. De deur werd hier geforceerd, waarna een rode Suzuki, type Hayabusa met het Tsjechische kenteken T169E werd meegenomen.

Folsgare: aanrijding, vrouw gewond

De politie heeft maandagmorgen op de Tsjaerddyk een aanrijding afgehandeld, waarbij een 20-jarige vrouw uit Sneek gewond raakte. De vrouw reed vanuit de richting Folsgare toen zij met haar rechterwiel in de berm terecht kwam. Bij het corrigeren raakte zij vermoedelijk de macht over het stuur kwijt en kwam op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer terecht. Hier reed op dat moment een 71-jarige man uit IJlst die de vrouw niet meer kon ontwijken. Een frontale botsing was het gevolg. De vrouw is met letsel aan haar hoofd per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek gebracht.

Fryslân: 206 overtredingen bij snelheidscontroles

De politie heeft maandag op zes plaatsen snelheidscontroles gehouden, waarbij in totaal 206 overtredingen werden geconstateerd. Het ging hierbij om de volgende controles (achtereenvolgens locatie, aantal gecontroleerde passanten, aantal overtreders, hoogste gemeten snelheid, toegestande snelheid):

* Rijksstraatweg in Zweins, 510 passanten, 70 overtredingen, hoogste gemeten snelheid 121 kilometer per uur, 80 kilometer per uur toegestaan

* Frentsjerdijk in Sexbierum, 154 passanten, 38 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 88 kilometer per uur, 50 kilometer per uur toegestaan.

* Rijksweg in Harlingen, 459 passanten, 61 overtredingen, hoogste gemeten snelheid 131 kilometer per uur,80 kilometer per uur toegestaan.

* Rigedyk in Oudega, 173 passanten, 15 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 105 kilometer per uur, 80 kilometer per uur toegestaan.
* Alde Skatting in Heeg, 168 passanten, 10 overtredingen, hoogste gemeten snelheid 102 kilometer per uur, 80 kilometer per uur toegestaan.

* Legedyk in Scharnegoutum, 167 passanten, 12 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 112 kilometer per uur, 80 kilometer per uur toegestaan.

De Knipe: inbraak in woning

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Houtbaas tussen vrijdagmorgen en maandagmiddag. Door een raam en een binnendeur te forceren is men binnengekomen, waarna een kluis, geld en sierraden werden meegenomen. De 62-jarige bewoner deed aangifte.

Sint Nicolaasga: auto in sloot

De politie heeft maandagavond op de A6 een ongeval afgehandeld waarbij een 24-jarige man uit Joure gewond is geraakt. De man reed van Lemmer naar Joure toen hij bij een inhaalmanoeuvre de macht over het stuur verloor en van de weg af raakte. Via een dam ging de auto over een eerste sloot, daarna vloog de auto over een tweede sloot en in een derde sloot kwam de auto tot stilstand. De man is met verwondingen in zijn gezicht per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht. Omdat de berger niet bij de auto kon komen om deze uit de sloot te takelen, heeft een boer uit de buurt met zijn tractor deze klus geklaard.

Drachten: gereedschap uit woning gestolen

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak uit een in aanbouw zijnde woning aan de Jelle Plantingastraat tussen zondagmiddag en maandagmorgen. Het hekwerk dat rondom de woning staat is geforceerd, waarna uit de woning diverse elektrische gereedschappen zijn weggenomen. Een 34-jarige man uit Drachten deed aangifte.

Workum: brand in horecagelegenheid

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag de brandweer geassisteerd bij een brand in een horecagelegenheid aan T Noard. Bij de brand raakte niemand gewond. Omdat brandstichting niet is uitgesloten, heeft de politie een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.