Ingezonden persbericht


Satyam en Oracle leveren medische-ontwikkelingsapplicaties

Clinical xPress stroomlijnt beheer patiëntgegevens uit medische tests

Hoofddorp, 28 oktober 2008 IT-dienstverlener Satyam Computer Services Ltd. (Euronext Amsterdam: SAYE, NYSE: SAY) werkt samen met de nieuwe Health Sciences Global Business Unit van Oracle. Vanuit deze samenwerking gaat Satyam Clinical xPress een reeks hoogwaardige medische-ontwikkelingsapplicaties leveren aan zijn klanten in de gezondheidszorg. Deze applicatiesuite helpt farmaceutische en biotechnologische bedrijven en Contract Research Organizations (CRO s) bij onder andere kostenbewaking, beveiligingsbeheer en time to market. Satyam is benoemd tot Global-Certified Advantage Partner van Oracle.

Satyam is het eerste bedrijf dat Clinical xPress aanbiedt. De productreeks omvat een aantal medische ontwikkelings- en veiligheidsapplicaties van Oracle, waaronder Oracle® Remote Data Capture, Oracle® Clinical, Oracle® Adverse Event Reporting System, Oracle® Thesaurus Management System en Oracle® Life Sciences Data Hub. Het is de meest uitgebreide softwaresuite voor de gezondheidszorg op het gebied van medische ontwikkeling en veiligheid. Satyam biedt Clinical xPress aan op abonnementsbasis. Hierdoor blijft deze end-to-end-oplossing betaalbaar en flexibel.

Satyam investeert strategisch in Oracle-oplossingen voor de gezondheidszorg. Clinical xPress is een pakket waarmee we modulaire en flexibele diensten kunnen aanbieden , zegt Kishore Rachapudi, Global Head Life Sciences bij Satyam. De unieke relatie met Oracle stelt onze klanten wereldwijd in staat te profiteren van IT-diensten, Software-as-a-Service, Business Process Outsourcing en beheer van medische gegeven. Onze versterkte relatie met Oracle onderstreept dat Satyam de veranderingsprocessen bij klanten optimaal ondersteunt. Met Clinical xPress stellen we farmaceutische en biotechnologische bedrijven, CRO s en ontwikkelaars van medische apparatuur in staat hun kosten te optimaliseren en de ontwikkeling van geneesmiddelen te versnellen.

Het verbeteren van de gezondheidszorg op basis van informatietechnologie is één van onze speerpunten. Door onze relatie met Satyam te verstevigen, profiteren we van de expertise die aanwezig is bij de biowetenschappelijke tak van deze partner , zegt Neil de Crescenzo, senior vicepresident en algemeen directeur van de Health Sciences Global Business Unit van Oracle. Door deze nauwere samenwerking kunnen Oracle en Satyam hun klanten grotere meerwaarde bieden, onder andere door de ondersteuning bij het ontwikkelen van systemen waarmee ze grote volumes patiëntengegevens van medische tests kunnen beheren.

###

Over Oracle PartnerNetwork

Oracle PartnerNetwork is een wereldwijd zakelijk netwerk van meer dan 19.500 bedrijven, dat innovatieve softwareoplossingen biedt op basis van Oracle-software. Door toegang tot de producten, training en technische diensten biedt het Oracle PartnerNetwork partners de ondersteuning die ze nodig hebben om succesvol te opereren. Oracle-partners zijn in staat hun klanten geavanceerde oplossingen te bieden dankzij de leidende positie van Oracle als de grootste ontwikkelaar van bedrijfssoftware ter wereld. Partners die superieure productkennis, technische expertise en commitment tonen in hun relatie met Oracle, worden beloond met Certified Partner-certificeringen.

Over Satyam

Satyam Computer Services Ltd. (Euronext Amsterdam: SAYE, NYSE: SAY) is een wereldwijde dienstverlener op het gebied van advies en IT. Het bedrijf levert diensten op het gebied van advies, systeemintegratie en outsourcing aan klanten in 20* verschillende sectoren in 65* landen, waaronder Nederland, België en Luxemburg. Satyam beschikt over een brede, functionele expertise, hoogwaardige technologische kennis en een wereldwijd delivery-model om bedrijven te helpen bij het optimaal inrichten van hun belangrijkste processen en hun prestaties te verhogen. Bij Satyam werken 52.865* professionals op het gebied van engineering, productontwikkeling, supply chain management, CRM, BPM, BI, enterprise integration en infrastructuurbeheer. Satyam bedient 690* klanten vanuit zijn Development Centres in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, India, China, Maleisië, Singapore en Australië. Van deze klanten behoren 185 klanten tot de Fortune® 500.