Ingezonden persbericht


Easynet Global Services biedt bedrijven optimale efficiëntie met managed telepresence

Gartner: 90 procent zelfbeheerde videoconferencingomgevingen ongebruikt

Amsterdam, 28 oktober 2008 â¤* Easynet Global Services biedt met managed telepresence een efficiënt en kostenbesparend alternatief voor zelfbeheerde videoconferencingsystemen. De huidige apparatuur is vaak complex en wordt volgens Gartner voor slechts tien procent gebruikt. Het managed telepresence-aanbod van Easynet kent een benutting van minimaal 80 procent.

Wereldwijd zijn ongeveer een miljoen professionele videoconferencingsystemen in gebruik. Volgens Scott Morrison, vicepresident Gartner Research, worden deze gemiddeld slechts 45 minuten per dag gebruikt. Gartner raadt aan om videoconferencingsystemen te upgraden naar IP om gebruikers een echte telepresence-oplossing te kunnen bieden en het beheer te vereenvoudigen. Daarnaast biedt deze upgrade de mogelijkheid om op basis van High-Definition de gebruikerservaring te verbeteren.

Deelnemers op verschillende locaties profiteren met telepresence van levensechte beelden. De audio- en videokwaliteit zijn dusdanig hoog, dat het lijkt alsof deelnemers in dezelfde ruimte aanwezig zijn. Bovendien biedt managed telepresence via IP gedurende het gehele vergaderproces een eenvoudige gebruikerservaring.

'De vergaderervaring en het gebruiksgemak van telepresence zullen de inzet van deze technologie een enorme boost geven', zegt Matt Taylor, directeur Managed Videoconferencingproducten van Easynet. 'Easynet verwacht dan ook dat de voorspelling van Gartner, die inhoudt dat de telepresence-markt in 2010 een omzet van 1,5 miljard dollar genereert, zal uitkomen. Bedrijven denken bij videoconferencing nog steeds aan een oude televisie en een camera die niemand kan bedienen. Managed telepresence biedt een geheel andere, levensechte ervaring. De technologie is perfect èn bedrijven hebben er totaal geen omkijken naar. Het beheer is namelijk in handen van Easynet. Deelnemers lopen eenvoudigweg de meetingruimte binnen, begroeten de andere deelnemers en kunnen beginnen met vergaderen.'

Volgens Gartner is het succes van telepresence in grote mate afhankelijk van de snelheid, efficiëntie en eenvoud waarmee een vergaderruimte is te boeken, en met een goede beschikbaarheid. Daarnaast moet het zeer eenvoudig zijn om nieuwe deelnemers uit te nodigen. Een goed telepresence-systeem biedt gebruikers een eenvoudig aanraakscherm en geen complexe gebruikersinterfaces of afstandsbedieningen. Deze factoren zorgen voor een optimaal gebruik en daarmee voor een maximale Return on Investment. Bedrijven profiteren met (managed) telepresence van lagere reiskosten en een grote bijdrage aan hun milieudoelstellingen (minder CO2-uitstoot). Daarnaast verhogen ze de productiviteit, verbeteren ze de samenwerking en zorgen ze voor een betere balans tussen werk en privé.

De uitrol van de Managed Virtual Meeting Telepresence-oplossing in de eigen kantoren wereldwijd heeft bij Easynet in het eerste jaar na de installatie geresulteerd in 30 procent lagere reiskosten. Dit betekent een Return on Investment van minder dan een jaar. Het bedrijf verwacht dat deze besparingen op termijn nog hoger zijn.

###

Over Easynet

Easynet is een internationale aanbieder van managed netwerken en hostingdiensten, en levert uitstekende managed oplossingen aan middelgrote en grote ondernemingen. Easynet heeft een uitgebreide nationale en internationale netwerk- en hostinginfrastructuur, en onderscheidt zich door een uitmuntende klantenservice. De benadering van Easynet is gebaseerd op professionele expertise in het begrijpen, ontwerpen, leveren en beheren van klantgerichte oplossingen, op het vermogen tot succesvolle samenwerking met partners en op aandacht voor kwaliteit. Easynet werkt momenteel in geheel Europa en heeft tevens vestigingen in Sjanghai en Hongkong, China. En nu ook in Mumbai, India.

Dankzij deze inspanningen zijn de klanten van Easynet haar grootste voorstanders: voorbeelden zijn Ford Motor Company, Kia Motors, Calor, Tchibo en Kellogg Italia.

Easynet is onderdeel van de British Sky Broadcasting-groep met een totale marktwaarde van meer dan £ 7,4 miljard. Ga naar www.easynet.nl voor meer informatie.