Ingezonden persbericht


28 OKTOBER 2008

NDC mediagroep verkoopt weekbladen in Gelderland-Oost en Overijssel

Per 1 december a.s. verkoopt NDC mediagroep haar weekbladen Rijssens Nieuwsblad, Streekjournaal en Klaverblad aan de Weekbladencombinatie Gelderland Oost (WCGO). Door deze verkoop wil NDC mediagroep zich primair blijven richten op Noord-Nederland. WCGO versterkt hiermee haar positie in de regio Gelderland-Oost en Overijssel.

Rijssens Nieuwsblad verschijnt wekelijks in West-Twente. Klaverblad is het weekblad voor de omgeving Eerbeek, en Streekjournaal verschijnt wekelijks in de regio Doesburg, Dieren en Velp.

NDC mediagroep is uitgever van onder andere tientallen lokale en regionale weekbladen in Noord-Nederland. Directeur Cees Anceaux: We hebben veel geloof in weekbladen. Door deze verkoop willen we ons puur gaan richten op Noord-Nederland, de markt die we kennen en waar we ook met de rest van het bedrijf actief zijn. Daar willen we onze positie verder versterken. De drie weekbladen in Gelderland-Oost en Overijssel zijn volgens ons in goede handen bij WCGO.

Alle medewerkers van de drie weekbladen komen in dienst van de nieuwe eigenaar. De drie titels blijven, met uitzondering van het formaat (van tabloid naar groot Rheinisch formaat) in hetzelfde gebied met nagenoeg dezelfde redactionele formule verschijnen.

Paul Janssen, directeur WCGO: De weekbladen sluiten geografisch prima aan op ons huidig verspreidingsgebied. Op commercieel gebied wordt al samengewerkt met de geworven weekbladen binnen Regio Media.

EINDE BERICHT

Noot voor de redactie,