Nooit meer diefstal van data - documenten komen aan de ketting


Noviteit: software van TEAC controleert gevoelige documenten en informatie - op ieder moment en overal

VAALS, 20081028 -- De software pdf-Controller en image-Controller van TEAC beschermt betrouwbaar elektronische documenten op mobile data dragers. Gevoelige content wordt aan een speciale, eenduidig te identificeren USB-stick gekoppeld, waarbij de auteur bepaalt welke inhoud alleen leesbaar, lees en printbaar of ook voor kopiëren wordt vrijgegeven. De toegangsrechten verleent de auteur individueel voor ieder document.

Banken en verzekeringen, hogescholen en onderzoek instellingen, klinieken en zorginstellingen, uitgevers en overheid en verder een ieder die met gevoelige documenten werkt, kan deze met de pdf-Controller veilig tegen toegang door onbevoegden beschermen. Voor fotografen en andere beeldvormende gebruikers die afbeeldingen beveiligt moeten verspreiden is de speciale versie image-Controller beschikbaar. Met de uitvoeringen pdf-Controller.NET en image-controller.NET kan de USB-stick bij diefstal of verlies zelfs op afstand tegen gebruik geblokkeerd worden.

Voor het beveiligen worden de te beschermende bestanden met de pdf-Controller of met de image-Controller software op de speciale USB-stick gekopieerd. De gebruiker definieert welke bestanden voor het lezen of ook voor het afdrukken worden vrijgegeven. "Copy and paste" uit pdf-bestanden is nooit toegestaan. Gedurende het opslaan versleutelt het programma alle files en beschermt de toegang met een door u toegewezen wachtwoord. Het gebruik en het bekijken van de files wordt vervolgens mogelijk gemaakt door de unieke aan de specifieke stick gekoppelde viewer.

Het NET-concept heeft naast de juiste USB-stick en het password bovendien een positieve legitimatie van de stick via internet nodig. Daarvoor meldt zich iedere USB-stick bij de secureNetServer aan. Wanneer er een vrijgave voor de USB-stick wordt afgegeven is toegang tot de bestanden mogelijk. Na blokkade van de stick is geen toegang tot de opgeslagen informatie meer mogelijk. De USB-stick zelf wordt niet beschadigd en is verder te gebruiken.

Functionaliteit:
1. Pdf-documenten en afbeeldingen worden versleuteld en met een wachtwoord beschermd.
2. Deze bestanden en de viewer zijn vast aan een individuele USB-stick gekoppeld.
3. De gebruiker definieert welke documenten alleen gelezen en welke ook geprint mogen worden.
4. Afgifte van een digitale handtekening is voor ieder document mogelijk.
5. De toegang tot de bestanden kan voor een enkele gebruiker tijdsbepaald maar ook voortijdig beëindigd worden.
6. De toegang tot de informatie kan afhankelijk van het tijdstip bepaalt worden.

De TEAC pdf-Controller en image-Controller wordt gedistribueerd door Incom Storage bv. Aanvullende informatie over deze software is verkrijgbaar via www.incom-storage.nl of via tel. 043-306 64 54