Eerste praktijk voor Gestalt-psychotherapie geopend in Spijkenisse


SPIJKENISSE, 20081028 -- Iedereen worstelt wel eens met zichzelf tijdens een moeilijke periode in het leven en vaak komt iemand er zelf wel uit. Er zijn echter momenten dat men het even niet meer ziet zitten, de balans niet kan hervinden en dan kan de hulp van een professionele therapeut helpen om deze weer terug te vinden. Ellie Keizer uit Spijkenisse is een bij de beroepsvereniging (NVAGT) aangesloten Gestalttherapeut. Zij heeft zich sinds kort gevestigd in Spijkenisse aan de Schothorstlaan 12, nadat zij eerder een succesvolle praktijk startte in het gezondheidscentrum in Ridderkerk.

Wat is Gestalttherapie?
Gestalttherapie houdt zich op een praktische manier bezig met het (laten) terugvinden van de persoonlijke levensbalans en om praktische oplossingen te vinden voor zaken als:
* Het leren omgaan met angst, depressie
* Rouwverwerking
* Seksueel misbruik
* Het overwinnen van gevoelens van onzekerheid
* Het voorkomen en/of overwinnen van spannings- en/of burn-out klachten
* Het verhogen van de persoonlijke creativiteit

Gestalttherapie kan ook op zakelijk gebied worden ingezet als middel om het ziekteverzuim te laten dalen en bij te dragen aan een optimale productiviteit door draaglast en draagkracht van medewerkers beter in balans te brengen. Op dit vlak werkt Ellie Keizer inmiddels al intensief samen met ARBO-dienst Savanna in Dordrecht en reintegratiebedrijf Motivaris uit Zwijndrecht. Door de inzet van therapie in het reintegratieproces kunnen werkzoekenden effectiever en efficiënter re-integreren op de arbeidsmarkt.

Hoe werkt Gestalttherapie?
Op persoonlijk initiatief of na verwijzing door een huisarts wordt er gestart met een kosteloos kennismakingsgesprek waarin de gang van zaken wordt uitgelegd. Als cliënten besluiten om met de therapeut in zee te gaan volgen er een aantal persoonlijke gesprekken waarin de individuele problematiek van de cliënt wordt besproken en gezocht wordt naar passende en vooral praktische oplossingen. Hoe lang de therapie duurt is op voorhand moeilijk te bepalen. Het verschilt van persoon tot persoon en hangt ook af van de aard van de vragen. Toch zal de therapeut al in het begin de vermoedelijke duur, de frequentie en de kosten met de cliënt bespreken. De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden overigens (gedeeltelijk) de kosten op basis van de AGB-code. Dit is afhankelijk van het pakket dat is gekozen.

Voor cliënten op leeftijd of met een lichamelijke beperking kan ook thuis een afspraak gemaakt worden, mits in een rustige omgeving met elkaar gesproken kan worden.