TOP cursus Verontreinigde bodems
Actuele Beleidsontwikkelingen & Innovatieve Technologieën (MSc level)

Wageningen, 28 en 29 oktober 2008

Bodembeleid vormt een belangrijk onderdeel van het takenpakket van gemeentelijke en provinciale ambtenaren. In het nieuwe bodembeleid moeten gemeenten en provincies bij ruimtelijke ordening en inrichting bewuster rekening houden met de toestand van de bodem. Daarnaast krijgen gemeenten, provincies en waterschappen meer ruimte voor het realiseren van gebiedsgerichte oplossingen. Voor hen is het vaak onmogelijk om volledig op de hoogte te zijn en te blijven van bestaande bodemtaken, veranderend bodembeleid en laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van bodemsanering.

Om kennis van vernieuwingen in onderzoek, technologie en beleid bij de lagere overheden te vergroten, heeft Wageningen Universiteit in samenwerking met Bodemplus en Stichting Kennisontwikkeling Kennisoverdracht Bodem (SKB) de Master Course Verontreinigde Bodems ontwikkeld. Deze cursus gaat in op de nieuwste ontwikkelingen in beleid en regelgeving en de nieuwste kennis op het gebied van bodemsanering. De TOP cursus is gebaseerd op een college cyclus uit het Master of Science programma van de Environmental Science opleiding van Wageningen Universiteit. Actuele ontwikkelingen in beleid, zowel als nieuwe perspectieven en mogelijkheden uit het lopende wetenschappelijke onderzoek komen aan bod in deze cursus. Met behulp van cases wordt de koppeling naar de praktijk geborgd. Tijdens en na de cursus is er ruimte om uw eigen ervaringen in te brengen en er met de docenten en eventueel medecursisten er dieper op in te gaan.

De mogelijkheid bestaat om een eigen case aan te dragen voor de cursus - neem hiervoor contact op met de cursusleiding.

Wageningen Business School is geaccrediteerd om het Wageningen Universiteit MSc certificaat van deze cursus uit te reiken.