Gemeente Gouda


Grenzeloos Gouda (22-7-2008)

De titel van de jaarlijkse Goudse Bedrijvendag 2008 is Grenzeloos Gouda. Dit jaar vindt de bijeenkomst plaats op 28 oktober 2008.

Ieder jaar organiseert de gemeente Gouda een bijeenkomst waarop het college van burgemeester en wethouders en de Goudse ondernemers elkaar ontmoeten. Het college nodigt de ondernemers uit om hen bij te praten over zaken die voor hen van belang zijn. Tevens wordt ieder jaar gezocht naar een thema dat het bedrijfsleven aanspreekt en dat ruimte biedt voor een leuk prikkelend programma. En, zoals gebruikelijk doen we dat weer in de kleine zaal en de bovenfoyer van de Goudse Schouwburg.

Het thema van dit jaar is Grenzeloos Gouda. Het precieze programma is nog niet bekend, maar de begrenzing van de middag wordt bepaald door de volgende vragen: Hoe beroemd is Gouda in het buitenland? Welke Goudse bedrijven ondernemen er over de grenzen van ons land heen? Helpt het hen dat ze uit Gouda komen? Wat betekent glokaliseren? Hoe ga je er mee om dat de wereld steeds kleiner wordt, maar dat mensen zoeken naar zingeving op lokale schaal.

We gaan het ook hebben over het verleggen van grenzen tussen gemeente en bedrijfsleven. Zijn we toe aan één samenwerkings- en overlegmodel tussen gemeente en bedrijfsleven, de BV Gouda? Zijn we toe aan het verhogen van de organisatiegraad onder bedrijven door de introductie van een ozb-fonds zoals in Leiden?

Wethouder Siebe Keulen: "Op de bedrijvendag staat altijd het ontmoeten centraal, maar dit jaar zoeken we meer dan vorig jaar de wisselwerking. Het onderdeel waarbij de gemeente de bedrijven informeert over de gemeentelijke resultaten en plannen hebben we ingekort. We maken meer ruimte voor dialoog op basis van de inbreng van het Goudse bedrijfsleven".