Utrecht, oktober 2008

Een boek vol inspiratie:

Retro wonen - Hét woonboek voor designliefhebbers

Vreemd eigenlijk: hoewel we al bijna een decennium in de 21e eeuw leven, kijken we voor de inrichting van onze huizen nog steeds terug naar woondesign van de vorige eeuw. Retro wonen heeft een enorme aantrekkingskracht. De markt voor 20e-eeuws design groeit enorm: retro wonen is hip en trendy!

Bestellen:

Retro wonen
Retro wonen
Andrew Weaving


Het moderne retro wonen kent geen regels. Je kunt je huis inrichten in één stijl van één tijdperk of één moment uit de designgeschiedenis, met alle authentieke kenmerken van die periode. Maar je kunt je retro-vondsten uit alle perioden natuurlijk ook speels mixen met hedendaagse meubels en accessoires, zodat er een heel eigen stijl ontstaat.

In zijn boek Retro wonen bespreekt designspecialist Andrew Weaving achttien inspirerende interieurs, die een prachtig voorbeeld zijn van modern retro wonen. Het boek omarmt verschillende stijlen, van de typerende elegantie van de jaren vijftig tot de flamboyante weelderigheid van de jaren zeventig. De locaties van Weavings interieurs variëren van een glanzend, minimalistisch appartementje in Londen tot een eclectische woning vol vintage in Parijs en een New Yorkse verdieping vol kleuren en patronen. Deze heel verschillende interieurs hebben één ding gemeen: ze zijn volkomen uniek en geven hun eigen draai aan retro wonen.

Retro wonen is een verrassend woonboek met veel bekende ontwerpen: een inspiratiebron voor eigentijds wonen én een feest der herkenning!

De auteur:
Andrew Weaving is specialist op het gebied van modern design vanaf 1950 en eigenaar van Century Gallery in Londen. Hij schreef diverse woonboeken.

Retro wonen
Andrew Weaving
Gebonden, 160 pagina's
ISBN 978 90 215 3911 9
Prijs: ¤ 19,95

Voor informatie en recensie-exemplaren kunt u contact opnemen met: Kosmos Uitgevers, Marloes Rutten, afdeling marketing, tel.: 030-234 92 98 E-mail: mrutten@kosmosuitgevers.nl Website: www.kosmosuitgevers.nl