Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Afvalaanbiedstation langer open op zaterdag

BARENDRECHT (dinsdag 28 oktober 2008) ­ Na een proefperiode van bijna anderhalf jaar zal het afvalaanbiedstation definitief langer open blijven op de zaterdagmiddag. Inwoners kunnen op zater- dag hun afval van 8.30 uur tot 15.00 uur brengen bij het afvalaanbiedstation. Dit heeft de gemeente- raad maandagavond besloten tijdens een openbare raadsvergadering. Metingen gedurende de proefperiode hebben uitgewezen dat er duidelijk behoefte bestaat onder de Barendrechtse bewoners om op zaterdag langer de tijd te krijgen voor het afvoeren van hun afval.

De gemeente is op 1 mei 2007 gestart met een proefperiode. Gedurende die periode zijn de bezoekersaan- tallen geregistreerd en is een enquête gehouden onder een representatieve groep bewoners. Verruiming van de openingstijden betekent een hoger niveau van dienstverlening aan de burgers, en het biedt hen meer mogelijkheden om hun afval te scheiden. Het draagt daarmee tevens bij aan een schone leefomgeving. SGP/CU had nog een amendement ingediend om de openingstijd op zaterdag te zetten op 10.00 uur, maar trok dat in de tweede termijn weer in. Uiteindelijk stemden alle partijen in met het voorstel.

Kadernota vastgoed
De Kadernota Vastgoed geeft de uitgangspunten weer waarmee de gemeente als grootste vastgoedbeheer- der van Barendrecht een basis kan leggen voor het bouwen, huren, verhuren, beheren en onderhouden van (gemeentelijk) maatschappelijk vastgoed. De gemeenteraad heeft de Kadernota Vastgoed unaniem vastge- steld. Met de uitgangspunten uit de Kadernota worden vervolgens spelregels opgesteld om samen met maatschappelijke organisaties vastgoed-, huisvestings- en accommodatievraagstukken op te lossen. De gemeente heeft hiermee grip op het voorzieningenniveau en de spreiding van maatschappelijke diensten. Daarnaast kan de gemeente direct zien of het gebruik van een pand opweegt tegen het onderhoud ervan. De spelregels worden samengevat in een beleidsnota Accommodaties. Deze wordt op maandag 8 decem- ber besproken in de oriënterende commissie Samenleving.

Structuurvisie en beeldkwaliteitsplan BT-Oost
Vorige maand heeft de gemeente op BT-Oost (Bedrijventerreinen Barendrecht-Oost) overeenstemming be- reikt met alle partijen die grond hebben op het tracé van de toekomstige Spoorlaan. De volgende stap in de revitalisering en herstructurering van BT-Oost is het vastleggen van de kaders hiervoor. Met het vaststellen van de structuurvisie en het beeldkwaliteitsplan heeft de raad ingestemd met deze volgende stap. Wel werd aandacht gevraagd voor het opnemen van een markant bouwwerk aan het begin van de Spoorlaan. Het eindresultaat van de herstructurering wordt: a. het station is door de Spoorlaan verbonden met de rond- weg van Barendrecht (Verenambachtseweg) en ontsloten in de richting van Ridderkerk; b. de verkeersont- sluiting rond de IJsselmondse Knoop is sterk verbeterd; c. de bedrijventerreinen zijn vernieuwd en klaar voor hun rol in de versfood-distributie.


Noot voor redacties


Gemeente Barendrecht