Ingezonden persbericht


Persbericht

Technocampus Utrecht


28 oktober 2008

Vijf partijen ondertekenen initiatief Technocampus Utrecht

Hogeschool Utrecht (HU), ROC Midden Nederland, Gemeente Utrecht, Mitros en SSH Utrecht gaan samenwerken om Technocampus Utrecht tot een succes te maken. Daaraan committeerden de partijen zich gisteren tijdens de opening van de HU nieuwbouw aan de Oudenoord 700 in Utrecht.

Technocampus Utrecht is een concept waarin vanuit het technisch onderwijs samenwerkingsverbanden met het bedrijfsleven worden aangegaan met als doel het kennisniveau te verhogen. Een grotere instroom van leerlingen en studenten in het technisch beroepsonderwijs is eveneens een doel. Hoe het concept Technocampus de meeste meerwaarde kan genereren gaat nu onderzocht worden. Het startsein is gisteren gegeven; de initiatiefgroep Technocampus bestaat.

"Samen Beter" is het motto van de initiatiefgroep. Iedere partij heeft zijn eigen belang, maar door gezamenlijk doelen te stellen en visie te ontwikkelen is gebleken dat er meer inhoud aan het concept Technocampus gegeven kan worden waardoor het sterker kan worden.

De samenwerking op onderwijsgebied moet leiden tot een initiatief dat kennisontwikkeling innoveert, het wonen-werken-leren en ontspannen in de wijken Ondiep en Pijlsweerd een impuls geeft en Utrecht als kennisstad profileert.


---