Persbericht: VNU Exhibitions Europe

Aad Struijs Persprijs 2008: inzendtermijn gesloten

Samenvatting: PersberichtUtrecht, 28 oktober 2008Aad Struijs Persprijs 2008: inzendtermijn gesloten
Met ruim 70 publicaties is de inzendtermijn van de Aad Struijs Persprijs 2008 gesloten. De organisatoren van de prijs zijn verheugd over het grote aantal inzendingen en de variëteit in onderwerpkeuze en aanpak. De jury is inmiddels begonnen met het beoordelen van de publicaties. Dit jaar staat de jury onder voorzitterschap van Marjolein Westerterp, reisjournaliste en hoofdredacteur van Zin en Felderhof. Zij won met haar artikel ´Expeditie Ethiopië' de Aad Struijs Persprijs 2007. Medio december worden de nominaties voor 2008 bekendgemaakt. De prijs wordt uitgereikt op 13 januari 2009 tijdens de Vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht.
Kwaliteit reissjournalistiekDe Aad Struijs Persprijs is in 2006 op initiatief van TourPRess Holland, vereniging van toeristisch journalisten en -persvoorlichters, ingesteld ter nagedachtenis aan de in 2003 overleden reisjournalist Aad Struijs, wiens boeken 'Het Toppunt van Nederland' en 'Nederland voor Nop' toeristische bestsellers werden. Met deze onderscheiding wil TourPRess de herinnering aan persoon en werk van Aad Struijs levend houden en aandacht vestigen op de kwaliteit van de Nederlandstalige reisjournalistiek.
Criteria aangescherptDe nieuwe vakprijs werd in 2007 voor het eerst uitgereikt. In dat jaar werden meer dan honderd inzendingen voorgedragen maar de inzendtermijn was toen veel langer en het aantal inzendingen per persoon was in principe onbeperkt. Inmiddels zijn de criteria aangescherpt. De termijn waarbinnen het werk gepubliceerd moet zijn is teruggebracht tot één jaar en per persoon kunnen niet meer dan drie producties meedingen. Het merendeel van het ingezonden werk voor de Aad Struijs Persprijs 2008 bestaat uit gepubliceerde reisverhalen.Bronzen sculptuur en geldprijsDit jaar is de samenwerking met hoofdsponsor VNU Exhibitions, organisator van de Vakantiebeurs in Utrecht, geïntensiveerd. Op tal van terreinen verleent de hoofdsponsor medewerking, van het verzorgen van publiciteit tot het beschikbaar stellen van locatie en faciliteiten voor de feestelijke prijsuitreiking. VNU Exhibitions/Vakantiebeurs onderschrijft hiermee het belang en de waarde van professionele Nederlandstalige reisjournalistiek. Begunstigers van de Aad Struijs Persprijs maken het mede mogelijk dat de winnaar behalve de door TourPRess beschikbaar gestelde bronzen sculptuur ook een geldprijs van minimaal 1500 euro ontvangt.

Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions