Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Rotterdam, 28 oktober 2008

PvdA Rotterdam: Aanpak malafide huiseigenaren moet doorgaan PvdA-raadslid Duco Hoogland zal morgen bij de begrotingsbehandeling in de commissie FIBS duidelijk maken dat de succesvolle aanpak tegen malafide huiseigenaren doorgang moet blijven vinden. Deze houdt in dat de gemeente onder andere huisjesmelkers uitkoopt en verkrotte woningen opkoopt. Deze huizen worden vervolgens weer op de markt gezet.

Deze aanpak dreigt nu ten onder te gaan aan haar eigen succes. Het weer op de markt zetten van woningen heeft namelijk vertraging opgelopen. Van de opbrengst van de verkoop had de gemeente nieuwe woningen moeten aankopen, dit kan nu niet meer.

Duco Hoogland, PvdA raadslid: "De aanpak is nu op stoom en dat moet hij blijven. Dit is ook de inzet van het stadsbestuur. Morgen bij de begrotingsbehandeling in de commissie moet de wethouder mij duidelijk uitleggen welke middelen hij zal inzetten om de strijd tegen deze slechte huiseigenaren te kunnen blijven voortzetten. Dit is en blijft een belangrijk strijdpunt voor de PvdA."

Meer informatie:
Duco Hoogland, 06-28275410