Ingezonden persbericht


Persbericht

Eerste Ergocoach Award uitgereikt
Thuiszorgmedewerker Gerry Broers wint Ergocoach Award 2008

Nieuwegein, 28 oktober 2008 - Vandaag heeft Gerry Broers, ergocoach bij Thebe Thuiszorg in Gilze de Ergocoach Award 2008 in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor de eerste keer uitgereikt tijdens het vijfjarig lustrum van de landelijke Ergocoachdagen, een evenement voor zorgverleners die zich bezig houden met het verminderen van fysieke belasting in de zorg. Minder fysieke belasting in de zorg is van belang omdat we de zorgmedewerkers keihard nodig hebben om ook in de toekomst goede zorg voor cliënten en patiënten te kunnen waarborgen.

Gerry Broers werd door een vakjury en de bezoekers van www.ergocoaches.nl, die maar liefst 29.000 keer gestemd hebben, gekozen tot winnaar uit zes genomineerde ergocoaches en ergocoachteams. De jury oordeelde dat alle genomineerden voldeden aan de basisvaardigheden die een ergocoach volgens het Ergocoach Paspoort dient te bezitten. In het uiteindelijk eindoordeel is gekeken naar de extra's die ieder genomineerde ergocoach meebracht. De balans tussen creativiteit en 'normale' activiteiten van de winnende ergocoach heeft de doorslag gegeven: als je van het ergocoachschap zo'n feestje weet te maken, dan verdien je het te winnen.

Naast de Ergocoach Award bestaat de hoofdprijs uit een geldbedrag van 5.000 Euro te besteden aan het verminderen van fysieke belasting. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de landelijke Ergocoachdagen op 27 en 28 oktober in Nieuwegein. Dit evenement voor medewerkers in de zorg die zich bezig houden met de preventie van agressie en fysieke belasting trok bijna 1.500 bezoekers. Ergocoaches zijn medewerkers die hun collega's coachen bij het verrichten van hun taak waarbij zij letten op het juiste gebruik van hulpmiddelen zoals tilliften, speciale douchestoelen, bedden etc. Ook letten zij op goede tiltechnieken. Meer informatie over de finale van de Ergocoach Award 2008 is te vinden op www.ergcoaches.nl.


---