Gemeente Hilversum

Verkeerslichten op Den Uylplein...even wennen!

publicatiedatum: dinsdag 28 oktober 2008

Nu het Den Uylplein één week als verkeerslichtenkruising in werking is, past de constatering dat het voor een aantal verkeersdeelnemers nog even wennen is. Automobilisten vanaf de kant van het Media Park moeten duidelijk wennen aan de voorsorteerstroken vlak voor het Den Uylplein: de twee stroken voor linksaf richting Laren en de A1 en de ene strook voor rechtdoorgaand en rechtsafslaand verkeer (Kamerlingh Onnesweg/Larenseweg richting centrum).

Linksafverbod
De maatregel die het meest verrast, is het verbod voor autoverkeer op de Johannes Geradtsweg komend vanaf het Den Uylplein om bij de kruising met de Jacob van Campenlaan linksaf te slaan richting Jan van der Heijdenstraat. Oorspronkelijk zou dit verbod al vorig jaar worden ingevoerd na de herinrichting van de kruising, maar op verzoek van de gemeenteraad is ermee gewacht tot de hele Johannes Geradtsweg klaar was. Verkeer, uit bijvoorbeeld de richting Laren/A1 dat naar het zuidelijke stukje van de Jacob van Campenlaan wil, gaat voortaan bij het Den Uylplein rechtdoor over de Larenseweg naar de rotonde Jan van der Heijdenstraat enzovoorts.

Fijner afstellen
Nu de werkzaamheden aan de hoofdrijbanen nagenoeg klaar zijn, gaat de verkeerslichtendeskundige van de gemeente in de komende weken de nieuwe verkeerslichten nauwkeuriger afstellen. Ze wordt daarbij nog gehinderd door de neveneffecten van wegwerkzaamheden elders in Hilversum. De extra druk op de Diependaalselaan als gevolg van onder meer de werkzaamheden op de kruising van de Gijsbrecht van Amstelstraat/Loosdrechtseweg is daar een voorbeeld van. Ook is het wachten nog op de verbinding tussen de regelkasten van de verkeerslichten bij het Den Uylplein en de kruising Johannes Geradtsweg/Jacob van Campenlaan.

Resterende werkzaamheden
Tot de feestelijke opening van het Den Uylplein op vrijdagmiddag 21 november aanstaande worden langs de wegen die naar het Den Uylplein leiden nog tal van werkzaamheden verricht. De ventweg lang de Larenseweg krijgt zijn nieuwe bestrating en op de Johannes Geradtsweg moeten de stukjes ventweg en de aansluitingen van de Ludenstraat, de Floris Vosstraat en de Hoge Larenseweg nog worden ingericht.