Chinese handelsorganisatie verlegt grenzen op congres in Den Haag

06/10/2008 10:49

Gemeente Den Haag

PERSBERICHT

Chinese handelsorganisatie verlegt grenzen op congres in Den Haag

Ook geĂŻnteresseerden in handelsrelatie China-Europa welkom

Den Haag, 6 oktober 2008 - De Chinese internationale handelsorganisatie CCPIT houdt op 28 en 29 oktober haar jaarcongres in Den Haag. Het is voor het eerst dat de organisatie haar jaarcongres buiten China organiseert. Doel is zowel de Chinese bedrijvigheid in Nederland en Europa te vergroten als Nederlandse ondernemers de kans te bieden kennis te maken met handelspartner China.

Twee dagen - twee programma's

Het handelscongres is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Den Haag en de CCPIT, de China Council for the Promotion of International Trade, een agentschap van het Chinese ministerie van Economische Zaken. Het congresprogramma staat geheel in het teken van het verstevigen van de handelsrelaties tussen China en Europa in het algemeen en Nederland in het bijzonder. Op 28 oktober vindt de besloten jaarvergadering van de CCPIT plaats in de Haagse Nieuwe Kerk. Op woensdag 29 oktober verwelkomt de CCPIT iedereen die zich wil verdiepen in de economische betrekkingen tussen Europa en China. Het gevarieerde congresprogramma van die dag is na registratie vrij toegankelijk.

Publiek programma 29 oktober

Het publieke - en vrij toegankelijke- congres op woensdag 29 oktober vindt plaats in het World Forum Convention Center in Den Haag. Deze congresdag biedt een gevarieerd programma dat gericht is op de handels- en investeringsmogelijkheden voor zowel Nederlandse als Chinese ondernemers. Informatieve speeches worden afgewisseld met debatten, bedrijfspresentaties en praktische werkgroepen waarin onder andere de do's en don'ts van het zakendoen met China worden behandeld. De dag wordt afgesloten met een diner, waardoor de Chinezen en Europeanen de kans krijgen op informele wijze nader met elkaar kennis te maken

Bijzondere Chinese sprekers

Er zijn presentaties van veel prominente sprekers te verwachten op het tweedaagse congres. Zo zullen de plaatsvervangend directeur van het China Center for Economic Research van Universiteit Peking, Hai Wen, en de hoofdeconoom van het Chinese Centraal Bureau voor de Statistiek, Yao Jingyuan, aan het woord komen. Bovendien is de beroemde econoom Chen Dongqi, die een omvangrijke verzameling wetenschappelijke onderzoeken op zijn naam heeft staan, van de partij.

Het Nederlandse bedrijfsleven wordt onder anderen gerepresenteerd door Matthieu Schaap, General Manager van Broekman Logistics en zeer ervaren in het zaken doen met China en Gerry van der Sluys, ondernemer met hart voor de internationale windtechnologie en oprichter van EWT. Jan Pieter Koert, managing director van IHC Engineering Services vertelt over de ervaringen van een grote Nederlandse Scheepswerf in China. Daarnaast zal Gosse van der Veen, directeur-generaal van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) het publiek toespreken.

Voor meer informatie over het congresprogramma en/of gratis registratie, kijk op: www.ccpitthehague.nl

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie (