Sint Franciscus Gasthuis
* Oktober »

* 07 okt 2008

Chirurgie en borstkanker: Wat wel en wat niet?

Deskundigen Sint Franciscus Gasthuis geven uitleg

Op woensdag 29 oktober 2008 organiseert het Sint Franciscus Gasthuis de informatieavond Chirurgie en borstkanker: Wat wel en wat niet? Diverse deskundigen van het Rotterdamse ziekenhuis vertellen onder meer over de mogelijkheden en onmogelijkheden van chirurgie tijdens en na borstkanker. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen.

Kankerpatiënten zitten na de diagnose nog met veel vragen. Ze willen vooral informatie over de mogelijkheden, maar ook de onmogelijkheden van een behandeling. Er kan veel gedaan worden op het gebied van (reconstructieve) chirurgie. Deskundigen van het Sint Franciscus Gasthuis geven de patiënt en zijn naasten tijdens deze bijeenkomst hier extra informatie over. Ook wordt aandacht geschonken aan de emotionele kant: wat doet kanker met het gezin? Zo kan kanker namelijk de rolverdeling binnen het gezin beïnvloeden.

Informatiestands

Tussen de lezingen door kunnen bezoekers diverse stands bezoeken met informatie over onder andere lotgenoten, protheses en een patiëntenvereniging. De avond is van 19.00 uur tot 21.30 uur in het Amphitheater van het Sint Franciscus Gasthuis en is gratis. U kunt zich aanmelden op www.sfg.nl/borstkankermaand. Op deze site vindt u ook meer informatie over de bijeenkomst.

Overigens staat er in het Sint Franciscus Gasthuis een maand lang een informatietafel in de centrale hal over borstkanker. Sint Franciscus Gasthuis | Kleiweg 500 | 3045 PM | Rotterdam