Provincie Utrecht

Wegafsluiting op 29 oktober

21-10-2008 -

Wegwerkzaamheden in Nieuwersluis

Op woensdagochtend 29 oktober om 06:00 uur start de provincie Utrecht met het vervangen van de klinkerverharding op de rijbaan van de Rijksstraatweg (N402) in de bebouwde kom van Nieuwersluis. De klinkers worden vervangen door Zeer Stil Asfalt (ZSA) in de kleur rood. De werkzaamheden duren tot donderdagochtend 30 oktober, 06:00 uur.

Afsluiting en omleiding
Tijdens de werkzaamheden is de weg volledig afgesloten. Het doorgaande verkeer wordt wordt omgeleid via de rijksweg A2. (Brom)fietsers worden omgeleid via het Amsterdam-Rijnkanaal. Vanwege de afsluiting zal lijn 120 van de BBA niet rijden op woensdag 29 oktober. Aanwonenden kunnen voor het parkeren van hun auto gebruik maken van het parkeerterrein van de P.I./Penitentiaire Inrichting (gevangenis) ter plaatse.

Aanleiding
Eind oktober vorig jaar heeft de provincie groot onderhoud gepleegd aan de N402. Voor het gedeelte door de bebouwde kom van Nieuwersluis is toen besloten om geluidarme klinkers aan te brengen in plaats van asfalt. Deze oplossing is in samenspraak met de bewoners tot stand gekomen en doet meer recht aan het historische karakter van Nieuwersluis. Omdat het wegbeeld bij de komingangen zo duidelijk verandert, werkt de inrichting met klinkers ook snelheidsremmend. In de praktijk is echter gebleken dat het fraaie klinkerwegdek extra trillingshinder geeft in combinatie met de bestaande ondergrond. We hebben geprobeerd dit probleem op te lossen met behoud van de klinkerbestrating op de rijbaan. Dat is helaas niet gelukt. De klinkersbestrating langs de huizen kunnen we gelukkig wél handhaven.

Aanvullende maatregelen
In juni van dit jaar hebben we een evaluatie gehad met bewoners waarin we de vervanging van de rijbaan hebben besproken. Daarnaast hebben we overleg gehad over een aantal aanvullende maatregelen die we gaan uitvoeren:

* Verplaatsen van de paaltjes aan de Vechtzijde. Ze worden aan de binnenzijde van de goot gezet.

* Aanpassen van de bebording en de markering van de om-en-om-regeling.

* Beter zichtbaar maken van de komingangen door markering op de weg en gele poorten in de berm met daarop `Nieuwersluis' en `30'.
* Aanpassen van de aanwezige drempel bij de zuidelijke komingang.
* Aanbrengen van het cijfer `30' op het wegdek: twee keer vlak vóór de drempel en één keer aan de zuidzijde, ter hoogte van huisnummer 30.

Vragen?
Met vragen over de wegwerkzaamheden kunnen bewoners en weggebruikers contact opnemen met de provincie Utrecht:
T (030) 258 38 88 (infonummer wegwerkzaamheden provincie Utrecht) E wegwerkzaamheden@provincie-utrecht.nl

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon 030 258 33 19