Gemeente Lelystad

Informatieavond Hanzelijn in Lelystad 29 oktober

ProRail houdt op woensdag 29 oktober in het Agora Theater in Lelystad een informatieavond over de Hanzelijn. Vanaf 20.00 uur tot 22.00 uur staan de deuren open. Belangstellenden kunnen binnenlopen op een tijdstip dat hen het beste uitkomt.

Informatie over bouwactiviteiten

Doel van deze avond is de bewoners van Lelystad te informeren over de bouwactiviteiten voor de Hanzelijn, zowel in en rondom het station als ook langs het spoor. Naast informatie over de bouwwerkzaamheden in het station en langs het spoor kunnen bezoekers ook informatie krijgen over de bouwwerkzaamheden rondom de A6/afslag 11, Hanzelijn Landschapsvisie Lelystad, waterhuishouding en geluidsschermen. Zij kunnen diverse kaarten, schetsen en luchtfotos bekijken en schetsboeken inzien.

Medewerkers van de Combinatie Lely-200 en ProRail zijn aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

Hanzelijn

ProRail bouwt een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle: de Hanzelijn. Vanaf december 2012 duurt een treinreis tussen beide steden slechts dertig minuten. Zodoende komen het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd veel dichter bij de Randstad te liggen. Ook zorgt de Hanzelijn voor minder drukte op de Gooilijn en de Veluwelijn.

Langs de Hanzelijn verrijzen nieuwe stations in Dronten en Kampen en wordt station Lelystad aangepast. Het tracé krijgt bovendien een nieuwe brug over de IJssel tussen Hattem en Zwolle en een tunnel onder het Drontermeer tussen Kampen en Dronten.

---