Nederlandse studenten debatteren over Europa

24/10/2008 10:07

Europees Parlement Den Haag

Op 29, 30 en 31 oktober organiseert Stichting Student Forum for European Affairs (SFEA) voor de vijfde keer het Europees Parlement voor Studenten 2008 (EPS) in Den Haag.

Stichting SFEA is een jonge organisatie, voor en door studenten, die het Europa-bewustzijn onder alle Nederlandse studenten wil vergroten. Om die doelstelling te bewerkstelligen creëert Stichting SFEA de gelegenheid om drie dagen lang te debatteren over actuele Europese onderwerpen. Deze onderwerpen hebben zowel intern als extern betrekking op de Europese Unie en zijn gekozen om de verdeeldheid tussen de lidstaten aan het licht te brengen. De studenten zullen als vertegenwoordiger van een lidstaat consensus over de verschillende onderwerpen moeten bereiken tijdens het simulatieparlement. De onderwerpen van dit jaar betreffen een Europees energiebeleid, het verdrag van Lissabon, het immigratiebeleid en het handelsbeleid met betrekking tot de toenemende economische invloed van China in Afrika.

De ruim 100 studenten zullen in 4 commissies de EU-lidstaten vertegenwoordigen. Elke commissie zal een resolutie opstellen waarmee zij trachten de probleemstelling van hun commissie op te lossen. De resolutie zullen op de derde en laatste dag tijdens de plenaire vergaderingen worden aangenomen óf afgewezen en vervolgens opgestuurd naar Brussel om zo op een constructieve manier bij te dragen aan het Europees Beleid!





http://www.sfea.nl