Gemeente Zevenaar


22-10-2008: Opening skatepark met spectaculaire show

Op woensdag 29 oktober a.s. zal omstreeks 13.30 uur het skatepark aan de Delweg / Didamseweg geopend worden door wethouder Niko Wiendels.

Stichting Skateboarding Nijmegen van het Waalhalla Centrum zal een spectaculaire demonstratie verzorgen om te laten zien wat met de toestellen allemaal mogelijk is.

Vervolgens zal er een workshop worden gehouden, waarbij de jeugd truckjes e.d. kan leren. Tot slot wordt er een skate wedstrijd georganiseerd onder de jeugd.

Stichting Activiteiten Zevenaar draagt ook haar steentje bij aan deze feestelijke opening. De stichting zorgt voor 2 tenten, een luchtkussen en verzorgt zij voor een kopje koffie, een kopje thee of frisdrank voor belangstellenden en skaters.

Begin van dit jaar is aan de Delweg / Didamseweg een skatebaan voor de jeugd aangelegd. Vooral in de wijken Schaapsdrift, Bloemenkamp en Schrijvershoek zijn veel kinderen actief aan het skaten. Tot voor kort gebruikten zij daarvoor de openbare weg. In het park Rosorum skate een groep jongeren waar een "half pipe" staat. De jongeren hebben samen met de ouders bij de gemeente gevraagd om een skatepark. Na overleg met de skaters, omwonenden en de wijkteams Schaapsdrift - De Horst, Schrijvershoek en Bloemenkamp heeft het college besloten het skatepark met diverse toestellen te realiseren.

Omwonenden, skaters en wijkteamleden zijn van harte welkom bij deze opening.

U bent van harte uitgenodigd bij deze opening. U bent welkom op woensdag 29 oktober om 13.30 uur op het skaterrein hoek Delweg / Didamseweg.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw S. van Rooijen, sportconsulent telefoonnummer (0316) 595379 of met Caroline Kobus, communicatieadviseur van de gemeente Zevenaar. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (0316) 595 242.