Gemeente Breda

Negentien nieuwe FMO plannen gehonoreerd

Klik hier voor vergroting.

Het College van burgemeester en wethouders honoreert negentien nieuwe ideeën die zorgen voor meer sociale samenhang en die Bredanaars de kans geven mee te doen in de stad, met een bijdrage uit het Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling.

Deze ideeën, ingediend in de oktoberronde van projectaanvragen, zijn samen goed voor ruim 540 duizend euro. Bedrijven en organisaties vullen dit bedrag aan met een cofinanciering van bijna 185 duizend euro. Wethouder Marja Heerkens maakt vanavond vanaf 20.00 uur in De Avenue bekend om welke plannen het gaat. Ook worden de gehonoreerde projecten uit de junironde, die al bekend zijn, in het zonnetje gezet.

In de oktoberronde van projectaanvragen werden drieëndertig ideeën ingediend die kinderen, jongeren, ouderen, mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, wijk- en buurtbewoners en andere stadsgenoten stimuleren actief deel te nemen aan de samenleving. Op advies van de onafhankelijke commissie FMO besloot het college er negentien geheel of gedeeltelijk toe te kennen.

Eén aanvraag is aangehouden, omdat deze nog niet voldoet aan de gestelde doelen en criteria van het fonds. De aanvrager krijgt de gelegenheid dit aan te passen. De overige dertien aanvragen passen niet in het fonds of worden doorgeleid naar een andere subsidiemogelijkheid.

Sinds de start van het FMO op 1 januari 2007 heeft het College 92 projecten toegekend voor een totaalbedrag van ruim 3,5 miljoen euro. Ideeën en aanvragen voor de volgende beoordelingsronde kunnen ingediend worden tot 18 december 2008. Belangstellenden kunnen terecht op www.fmobreda.nl of voor een oriënterend gesprek contact opnemen met het team FMO: (076) 529 40 05.

Het Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling is een initiatief van de Gemeente Breda, dat past bij een koers die de gemeente samen met haar inwoners wil varen: samen met elkaar bouwen aan Breda als sociale stad. De gemeente wil zoveel als mogelijk goede ideeën uit de stad bekronen. Breda wil dat het FMO een blijvende meerwaarde heeft voor de stad. Voorop staat dat de plannen kwetsbare groepen in Breda verder helpen.

Breda, 28 oktober 2008

Te downloaden:

* Bijlage fmo.pdf