Gemeente Enschede

Route lijn 2 naar Noord uitgebreid met Bolhaar

Twents tariefkaartje lijnen 60, 61 en 62 ook geldig voor overstap naar Van Heekplein.

Reizigers van de lijnen 60, 61 en 62 mogen voortaan met het Twents tariefkaartje bij het NS/Busstation overstappen naar het Van Heekplein. De gemeente Enschede, Regio Twente en Connexxion hebben dit samen besloten. Verder is besloten om vanaf 14 december de wijk Bolhaar op te nemen in de route van buslijn 2 naar Deppenbroek.

Connexxion en gemeente hebben vastgesteld dat er voldoende rek in het tijdsschema zit om de wijk Bolhaar op te nemen in de route van lijn 2 richting Deppenbroek. Lijn 2 rijdt via de busbaan door Roombeek (HOV-Noord) naar Bolhaar; op maandag t/m vrijdag in de spitsuren en op zaterdag overdag zelfs iedere 10 minuten!

Streekbuslijnen 60, 61 en 62
De lijnen 60, 61 en 62 rijden nu tot busstation Enschede. Reizigers met een Twents tariefkaartje richting het centrum (Van Heekplein) moesten tot voor kort bijbetalen. In het gezamenlijk overleg tussen de gemeente, Regio Twente en Connexxion is besloten dat reizigers met een Twents tariefkaartje op het station mogen overstappen naar het Van Heekplein. Overstappen is met het Twents tariefkaartje normaal niet toegestaan, voor deze groep reizigers geldt er nu een uitzondering.

Vergeleken met de oude situatie gaan deze reizigers er nog niet echt op vooruit (in tegenstelling tot reizigers die moeten overstappen op trein of bus, of in de omgeving van het station moeten zijn, voor hen neemt de reistijd juist af). Pas na realisatie van het resterende deel van HOV-Noord door Boddenkamp is het de bedoeling dat de bus dan ook weer naar het centrum rijdt.

Geplaatst: 29 oktober 2008.

29 oktober 2008