Gemeente Coevorden

Gemeente Coevorden subsidieert buurtsportwerker

De gemeente Coevorden verleent de stichting Welzijn 2000 een eenmalige subsidie van IE22.500,- voor een periode van drie jaar voor de bekostiging van een buurtsportwerker. De buurtsportwerker organiseert sportactiviteiten rond de multifunctionele sportvoorziening (playground) in de wijk Poppenhare in Coevorden. Playground De Poppe is gericht op jongeren van 12 tot 24 jaar en op 10 oktober 2008 geopend door Richard Krajicek. Zijn fonds, de Richard Krajickek Foundation, betaalt de andere helft van de kosten voor de buurtsportwerker.

De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners sporten en bewegen. Door voorzieningen in de openbare ruimte te realiseren worden ze geprikkeld om meer te bewegen. Jongeren zijn daarbij een belangrijke doelgroep. Voor jongeren zijn speciaal op hen gerichte voorzieningen noodzakelijk. Playground De Poppe is zo'n voorziening. De Playground biedt jongeren de mogelijkheid om zelf te sporten en/of sportactiviteiten voor anderen te organiseren. Goede begeleiding door een buurtsportwerker is daarbij essentieel.

Tuindorp, Lootuinen en Binnenvree De verwachting is dat niet alleen jongeren uit de wijk Poppenhare, maar ook uit de wijken Tuindorp, Lootuinen en Binnenvree gebruik gaan maken van de playground. De vier wijken tellen bijna 750 jongeren in de leeftijdsgroep 12-24 jaar en bijna 650 in de leeftijdsgroep 0-11 jaar.